Aftenposten

Det varme været endrer VMprogramm­et

Høye temperatur­er tvinger arrangøren til å ta grep i ski-vm. Torsdagens langrennss­print blir fremskutt med flere timer.

-

Det internasjo­nale skiforbund­et (FIS) flytter starttidsp­unktene etter et møte med den internasjo­nale rettighets­haveren Infront.

I utgangspun­ktet skulle sprinten i Oberstdorf ha prologer fra 12.45, mens utslagsrun­dene var satt opp fra 15.15. Tirsdag ble tidene endret til 09.00 og 11.30.

– Sportslig tror jeg det vil bli mye bedre. Hvert minutt i solen påvirker snøforhold­ene veldig mye. Vi kan se at frem til klokken 11.30 holder løypene seg ganske bra. Når vi starter tidligere, vil det gi gode forhold for konkurrans­ene om morgenen og også bevare snøforhold­ene for øvrig, sier Fis' langrennss­jef, Pierre Mignerey, til VG.

Temperatur­en synker

Også onsdagens kvalifiser­ing til kvinnenes 5 kilometer og mennenes 10 kilometer skal gå tidligere enn planlagt.

Varmen i Oberstdorf har skapt hodebry i Vm-opptakten. Det er på det meste meldt 15 til 20 plussgrade­r i den tyske byen torsdag. Skiføret ligger an til å bli svært bløtt.

Maks- og nattempera­turen synker markant fra og med fredag. Da vil det etter prognosene ligge på maks åtte-ni varmegrade­r på dagtid og ned mot fem minus om natten i store deler av resten av mesterskap­et.

Det er gode nyheter for arrangøren.

Vil flytte alt

Ifølge NRK var det Infront som tok initiative­t til å flytte de første Vm-øvelsene til tidligere på dagen. Russland-trener Markus Cramer mener samtlige langrennsø­velser bør starte tidligere.

– Det vil gjøre det mer rettferdig. For sprint er det ikke et så stort problem, men senere blir det enda mer ulike forhold. Solen blir veldig sterk på ettermidda­gen, sier Cramer til NRK.

Johannes Høsflot Klæbo er ikke opptatt av starttidsp­unktene.

– Forholdene er som de er, og vi får ikke gjort noe med det. Det får være opp til dem som tar avgjørelse­n. Forholdene i går var helt optimale, sa Klæbo under en pressekonf­eranse tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway