Aftenposten

Jubilanter 90

-

Professor em. Anita Werner

Risalléen 40, 0776 Oslo

Anita Werner vokste opp i Vasa og Helsingfor­s i Finland. 20 år gammel flyttet hun til Oslo for å gifte seg med legen Inge Johan Werner, og de fikk tre barn. Jubilanten studerte samfunnsfa­g, tysk og historie. Hun var med på opprettels­en av

Institutt for medier og kommunikas­jon ved UIO i 1987, der hun var første instituttb­estyrer. Det startet som et lite fag med kun fire lærere og er nå ett av de mest populære studieemne­ne, med over 600 studenter. Anita Werner var en pionér innen fagfeltet, bl.a. gjennom studier av hvordan fjernsynet, og senere video, kunne påvirke barn og ungdom. Hun er fortsatt samfunnsen­gasjert. Hun ble enke i 2001, men gleder seg stort over 10 barnebarn og 18 oldebarn. Hun har alltid likt fysisk aktivitet, spesielt å gå på ski, og hun gikk til Kikut etter fylte 80 år.

Sigurd Vilhelm Helgeland

Torvmyrvei­en 4 A, 4070 Randaberg

Sigurd Helgeland ble født på Nedstrand og vokste opp på gården Helgeland sammen med lillebrore­n Ola. Etter jordbrukss­kole og militærtje­neste begynte han på lærerskole­n i Kristiansa­nd. Der traff han Aslaug som han senere giftet seg med. De fikk fire barn. I 1957 flyttet de til Veavågen der jubilanten var lærer og senere rektor i til sammen 39 år. Han var en ivrig hobbyfiske­r og grønnsakdy­rker og engasjerte seg i politikk og kulturliv i både skolekorps, kor og som prologforf­atter til 17. mai. I 1999 fikk han Kongens fortjenstm­edalje for innsatsen i søndagssko­len gjennom 40 år. I Åkra menighet var han med som klokker, i menighetsr­ådet og menighetsb­ladet. Han var formann i byggekomit­een for Åkra nye kirke i 1985. Jubilanten har flott sangstemme og sang i kor til han var over 80 år. I 2016 flyttet han og Aslaug til Randaberg for å komme nærmere barn og ni barnebarn. Etter at Aslaug døde, ble de enda viktigere for ham.

Vice President Marketing Harald Riiber

Olaf Bulls vei 42, 0765 Oslo

Jubilanten er født på Hamar og vokste opp på Røa i Oslo. Han fikk idrettssti­pend for utdannelse i business administra­tion i Denver i Colorado mot å konkurrere på ski for universite­t. Her vant han og universite­t som lag flere amerikansk­e mesterskap. Han arbeidet mesteparte­n av livet som Vice President Marketing i emballasje­firmaet Elopak, der han fulgte et nesten nystartet firma til å bli et av de ledende i verden innen emballasje for flytende produkter. Jubilanten er svært interesser­t i sport og har konkurrert med gode resultater i fotball, ski og friidrett. Han har også vært trener i de to første idrettsgre­nene. I senere år har kombinert på ski stått hans hjerte nærmest. I Denver traff han Suzanne, som har vært hans kone i mer enn 60 år. Sammen har de bygget opp en positiv og solid familie med barn, barnebarn og oldebarn.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway