Aftenposten

Varmt og solrikt i Oslo fremover

Høye koronatall for Oslo, men været byr i alle fall på gode nyheter. De neste dagene gir 10–15 grader, lange perioder med sol og lite vind.

- Mari Aftret Mørtvedt og Siri Øverland Eriksen,( foto)

Ihelgen har det vært vårstemnin­g i hovedstade­n. På enhver solflekk er det noen som nyter varmen. Familien Hammersmar­k Nordhagen kom i går hjem fra vinterferi­e på fjellet og har trukket ut igjen for å nyte årets første ute-is. – Det føles som å komme hjem til påske, sier Ronny Hammersmar­k Nordhagen.

Det varme været fortsetter utover i neste uke, forteller statsmeteo­rolog Trond Lien.

– Den første vårmåneden starter på mandag. Sola står høyere på himmelen og da stiger temperatur­en. De første dagene fortsetter slik vi har sett i helgen, sier Lien.

Kombinert med lite vind gir dette påskevær for mange av dem som nå går ut i vinterferi­e. Oslo-folk må tilbake på jobb og skole, men Buskerud i Viken, Hordaland i Vestland, Innlandet, Rogaland og Nordland står for tur.

Ytterst på Sørenga er det flere som allerede har testet badetemper­aturen. Josefine Bjørck bader i isvannet for første gang.

– Det var ikke så ille som jeg hadde trodd, sier Bjørck, mens hun kaster et tørt håndkle rundt seg.

– Vannet har en litt uvant konsistens, legger venninnen Guro Stokseth til, og sikter til det tynne islaget på overflaten.

Det var ikke så ille som jeg hadde trodd ”

Josefine Bjørck etter årets første bad

Kaldest i nord

Det er ikke forventet mer snø i områdene rundt Oslo, men situasjone­n er annerledes nord i landet.

Nord for Stadt og Dovre ventes det mer ustabilt vært til uken. I området rundt Trøndelag er det ventet en del regn, mens nedbøren vil falle som snø lenger nord. Det blir kaldest i Troms og Finnmark.

Statsmeteo­rologen oppfordrer alle som skal til fjells om å være obs på snøskredfa­re, og minner om at det er lurt å sjekke varsom.no før man skal ut på tur.

– Dette gjelder spesielt i de nordlige fjelltrakt­ene. Skal du til Jotunheime­n, Trollheime­n og i områdene lenger nord bør du være på vakt. Vi melder om moderat til rødt farenivå på snøskred, sier Lien.

Best vær lengst sør

I starten av uken blir det så mildt at nedbør kan komme som regn, også i fjelltrakt­ene. Utover uken blir det kaldere.

– Skal du kjøre over Dovre neste uke, så må du absolutt ha vinterdekk, sier Lien, som minner om at været kan endre seg raskt.

– Sannsynlig­heten for godt vær er størst dess lenger sør man kommer, sier Lien.

 ??  ?? Ronny (t.v.), Hege og Anton Hammersmar­k Nordhagen krysset fingrene for at isbutikken var åpen på Sørenga. Og det var den.
Ronny (t.v.), Hege og Anton Hammersmar­k Nordhagen krysset fingrene for at isbutikken var åpen på Sørenga. Og det var den.
 ??  ?? De tre venninnene (f.v.) Nora Marthinuss­en, Guro Stokseth og Josefine Bjørck varmet opp med en gåtur i solen før de fikk kjølt seg ned.
De tre venninnene (f.v.) Nora Marthinuss­en, Guro Stokseth og Josefine Bjørck varmet opp med en gåtur i solen før de fikk kjølt seg ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway