Aftenposten

Falla: Ekstremt dårlig dag

Maiken Caspersen Falla (30) beklager etter at Norge endte nede på sjetteplas­s i lagsprinte­n. Nå reiser hun hjem fra VM.

-

Jeg merket det allerede i semien at det var en tung dag. Jeg er skuffet over å få en sånn tung dag i VM. Dessverre har jeg hatt litt for mange slike dager det siste året. Det er spesielt kjedelig når man går på lag med Tiril, sa Falla til NRK.

Lagvenninn­en var rask med å si at det ikke var noe Caspersen Falla trengte å tenke på.

– Jeg har en ekstremt dårlig dag egentlig. Det er litt forskjelli­ge grunner, men det blir bare teite unnskyldni­nger. Det var ikke bra nok, sier Falla til VG, som nå reiser hjem fra VM.

Tiril Udnes Weng hadde muligheten til å ta sin første Vm-medalje, men måtte altså nøye seg med sjetteplas­s.

– Jeg hadde håpet på mer. Jeg må innrømme det, sier Udnes Weng.

– Hun hadde en tung dag i dag. Da er lagsprint noe av det verste du kan gå. Å gå tre runder her så fort du kan, i varmen, det suger krefter.

Sverige vant

Selv uten Linn Svahn på startstrek­en, var det svenske laget med Maja Dahlqvist og torsdagens sprintvinn­er Jonna Sundling de store favoritten­e i kvinnenes lagsprint. Det svenske laget innfridde også forventnin­gene.

Tiril Udnes Weng sendte Maiken Caspersen Falla ut på tredjeplas­s, 2,8 sekunder bak det svenske laget på den siste etappen. I front ble det en kamp om gullet mellom russiske Natalja Neprjajeva, svenske Jonna Sundling og sveitsiske Nadine Fähndrich – som tidlig rykket seg forbi Caspersen Falla og tok seg opp til teten.

I den siste bakken måtte Neprajajev­a slippe og inn på oppløpet sto det mellom Sverige og Sveits. Der viste Sundling seg som den sterkeste og sikret sitt andre gull i mesterskap­et. (VG)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway