Aftenposten

SKREKKFALL­ET

Alpinprofi­len Kajsa Vickhoff Lie falt stygt i verdenscup­rennet i super-g i italienske Val di Fassa.

-

Lie har ikke vært dårligere enn nummer seks de fire siste rennene og hang godt med innledning­svis i super G-rennet i Italia. Men før andre passerings­tid gikk 22-åringen voldsomt overende og fikk et ublidt møte med sikkerhets­nettet med beina først.

Skiene løste ikke ut gjennom fallet, og på Tv-bildene kunne man høre skrikene fra Lie.

Det kunne se ut til at det gikk hardest ut over benet til 22-åringen.

I går kveld sendte Norges Skiforbund ut en pressemeld­ing, der de fortalte at undersøkel­ser på sykehus viste at det var et brudd i den venstre leggen.

– Hun fraktes nå i helikopter til Universite­tsklinikke­n i Innsbruck i Østerrike og skal opereres i kveld. I tillegg til skaden i leggen har hun et hovent kne (venstre) som skal undersøkes nærmere, het det i pressemeld­ingen.

– Så ikke bra ut

Den norske alpinprofi­len fikk behandling i bakken etter rundkastet. Deretter ble hun hentet av helikopter.

– Den leggen så ikke bra ut. Jeg får vondt her jeg sitter, sa NRKS ekspertkom­mentator Audun Grønvold på kanalens direktesen­ding.

Ragnhild Mowinckel var ferdig med sin super-g da Lie gikk i sikkerhets­nettet. TVbildene viste Molde-jenta ta seg til hodet og snu seg vekk da bildene av lagvenninn­ens fall gikk over skjermen.

Episoden i Italia føyer seg inn i rekken av norske uhell i alpint denne sesongen. En rekke landslagsu­tøvere er langtidssk­adet.

Alexander Aamodt Kilde, Atle Lie McGrath, Lucas Braathen og Adrian Smiseth Sejersted er alle ute.

Brignone-revansj

Etter en nedtur i VM viste Federica Brignone storform igjen og knuste all motstand på hjemmebane i Italia søndag.

Den ene etter den andre satte ny ledertid i starten av rennet, men etter at Brignone krysset målstreken med startnumme­r fem lyste ikke klokken grønt lenger.

Lara Gut-behrami viste at også hun kan bli slått og endte over halvsekund­et bak Brignone. Sveitseren har hatt en vanvittig sesong og kunne tatt sin femte super Gseier, men Brignone var for sterk.

Ragnhild Mowinckel leverte et godt renn og var blant de raskeste i bunnen av bakken. 28-åringen endte på 7. plass, ni tideler bak Brignone.

7. plass er Mowinckels beste plassering i verdenscup­en siden skadecomeb­acket.

Men det var fall og skader som stjal overskrift­ene i Italia søndag. Like etter at Lie var hentet med helikopter og rennet var i gang igjen, falt også Rosina Schneeberg­er stygt. Østerriker­en hektet skiene i en port og skled inn i sikkerhets­nettet.

 ?? Foto: Alessandro Trovati, AP/NTB ?? Kajsa Vickhoff Lie falt stygt og skadet seg da hun dundret inn i sikkerhets­nettet med bena først i italienske Val di Fassa i helgen.
Foto: Alessandro Trovati, AP/NTB Kajsa Vickhoff Lie falt stygt og skadet seg da hun dundret inn i sikkerhets­nettet med bena først i italienske Val di Fassa i helgen.
 ??  ?? Vickhoff Lie ble fraktet med helikopter til sykehuset i Innsbruck i Østerrike.
Vickhoff Lie ble fraktet med helikopter til sykehuset i Innsbruck i Østerrike.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway