Bale i storslag

Han har vært utskjelt, utfryst og avskrevet. Men mot Burnley så Gareth Bale (31) ut som seg selv igjen.

- Yngve Gjerde, VG

Tottenham-burnley 4–0

Mannen med det dødelige venstrebei­net noterte seg for både scoring og målgivende i løpet av åpningskva­rteret. Men ikke nok med at han bidro med målpoeng: Han var svært aktiv. Driblet, rykket, slo pasninger og smilte. Da ledet Tottenham allerede 3–0. Etter pause scoret Bale sitt andre – Tottenhams fjerde – for dagen. Og det var et «typisk» Gareth Bale-mål, à la det vi husker fra 2012/13-sesongen. Han fikk ballen ute til høyre, la ballen til rette, og med venstrebei­net bøyde han ballen i det lengste hjørnet, via stolpen.

Drømmestar­t

Bale står nå med fire mål og tre målgivende pasninger på sine siste 4 kamper, og for første gang siden en kamp mot Villarreal i 2019, har han scoret to mål i én og samme kamp.

For første gang siden 2018 har han scoret i to kamper på rad.

Gareth Bale ga Spurs en drømmestar­t på kampen etter 68 sekunder. Son Heungmin slo en smart ball inn i feltet, normalt så organisert­e Burnley slo fullstendi­g sprekker og glapp i markeringe­n, og Bale kunne enkelt dytte ballen forbi Nick Pope.

Minutter senere kom Bale dypt i banen, fikk ballen – og så etter Harry Kane. Han sendte av gårde et prosjektil mot superspiss­en som tok ned ballen, løsnet et litt overrasken­de skudd og jublet for sin 14. scoring denne sesongen etter at ballen hadde gått via James Tarkowski og i mål.

Tarkowski var også nest sist på Spurs 3–0-scoring da klarerings­forsøket hans endte opp med å bli en stuss til Lucas Moura. Brassen banket ballen i mål.

Bale var garantert lysten på hat trick etter sin andre scoring for dagen, men etter 70 minutter ble han byttet ut.