Aftenposten

Thor Utengen

- Aud og Per Hansen

14. februar i år var den fysiske reisen slutt, men minnene lever videre. Vi møtte Thor Utengen (født i 1936) og kona Ellen på vei til Kina i 1997. Siden har det blitt 21 fantastisk­e reiser sammen. Vi har besøkt Japan, Vietnam, Sør-afrika, Malaysia, Borneo, India, Sør Amerika, Cuba, Jordan for å nevne noen. Tenk så mange fantastisk­e øyeblikk og så mye glede sammen.

Thor var en person med stor interesse for moderne tekniske løsninger og meget stor optimisme. Han hadde håpet til siste slutt. Han var glad musikk, kor og opera. Fra hans tid med gartneri og som formann i Oslo Gartnerfor­ening kunne han det meste om planter og blomster når vi søkte råd. Takk for alle hyggelige møter på Grønn på Lilleaker.

Jeg vil vende tilbake. Jeg vil tilbake til markene for å oppsøke tapte spor. Jeg vil stanse og lytte til fuglene mens min fot synker i jord. For jeg føler en lengsel så klar og så sterk at den sprenger min «kvardagsri­ng». Jeg må hjem til de steder jeg kommer fra. Jeg vil sitte så stille hos blomstene at de vet at jeg er deres venn. Under himmelen hos regnet hos trærne skal jeg finne meg selv.

Enda en gang. Takk for mange flotte øyeblikk.

Det er den lengselen me ber på at noko vidunderli­g skal skje at tidi skal opna seg at berget skal skal opna seg at kjeldor skal springa at draumen skal opna seg at me ei morgenstun­d skal glida inn på ein våg me ikkje har visst um.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway