Aftenposten

Robert Johansson hadde troen og klarte det: Sølvmedalj­e i VM. – Sølvmedalj­en er fortjent

- Mette Bugge

-åringen har vunnet ett renn denne sesongen og v ær t p å p a l l e n f i re ganger. Han ligger dessuten på fjerdeplas­s i verdenscup­en. Johansson jublet da han strakk seg til 135,5 meter i finalen fredag kveld. Han var tydelig fornøyd i snødrevet i Oberstdorf, løftet armene og visste at han var i nærheten av det helt store. Men det ble østerriker­en Stefan Kraft tok gullet til slutt. Tyske Karl Geiger tok bronsen.

Johansson var høyt oppe etter at den gjeve medaljen var sikret. I intervju med NRK i bakken, sa han:

– Det viser seg at det lønner å stole på seg selv, det jeg har jobbet med gjennom hele vinteren.

Han fortalte at han tok seg god tid, snakket med seg selv og var i egen boble under rennet. Da han satt på bommen som nest siste mann, tenkte han på tålmodighe­ten han var avhengig av, ikke å stresse. Og da han landet, kom den gode følelsen.

– Det var digg å fly over den grønne streken.

Har vært en mann å stole på

Johansson har hoppet mye bra på ski i vinter.

- Jeg synes denne medaljen er velfortjen­t, sa han før premieutde­lingen.

Stefan Kraft ble en velfortjen­t vinner. Østerriker­en har hatt korona og ikke vunnet et eneste hopprenn denne sesongen, men nå fikk han det til, 4, 4 poeng foran nordmannen.

Han var så fornøyd under den rosa hjelmen, og ble omfavnet av lagkamerat­ene nede på sletta. Det er ingen tvil om idrettsgle­den når det blir seier til en på laget og spesielt når sesongen har vært helt annerledes med sykdom.

Tærer på

Johansson hadde knapt sovet før rennet i storbakken, for da lagkamerat Halvor Egner Granerud ble syk, ble alle på en måte rammet.

Men så greide han å glemme alt som hadde skjedd da det var hans tur i storbakken.

Utøveren fra klubben Søre Ål tok den 18. sølvmedalj­en for Norge i denne grenen, men fortsatt er det Tommy Ingebrigts­en i 1995 som er siste nordmann som har vunnet det siste gullet i stor bakke. Det skjedde i Thunder Bay.

Kom rem i lyset

Veteranen Johansson er kommet litt i skyggen av eneren Halvor Egner Granerud, som har vunnet 11 verdenscup­renn og verdenscup­en sammenlagt denne sesongen. Da Granerud fikk ødelagt VM på grunn av en positiv koronatest, gjorde de andre det de kunne for å holde Norge inne i varmen.

Slik gikk det med andre norske: 6. plass på Marius Lindvik, 12. plass på Daniel André Tande og 13. plass på Johann André Forfang.

Robert Johansson tok sølv i storbakken i VM.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway