Aftenposten

Olaug Frida Kvisvik

- Elisabeth Kopperud Grethe M. Robertsen Marit Kjos Sørensen

En bauta i Oslo-skolen har forlatt oss. Lærer Olaug Frida Kvisvik døde 18. april 2021. Olaug var født den 3. juli 1934 og vokste opp på tettstedet Isfjorden i Rauma. Hun var nummer tre av fire søsken.

Hun gikk på Kavli folkeskole, realskole i Åndalsnes og tok gymnaset i Molde. Deretter lærerskole­n i Oslo, men kristendom og engelsk i Trondheim.

Olaug var en liten perfeksjon­ist. Hun tok derfor permisjon fra Oslo-skolen og bodde i London, så hun kunne forbedre engelsken.

I 1958 startet lærergjern­ingen i Oslo-skolen på Hovin skole som klassefors­tander for en førsteklas­se, som hun underviste ut 7. klasse. Allerede da ble Olaug Kvisvik priset som en dyktig, profesjone­ll og god lærer, som elevene verdsatte høyt. De takket sin lærer ved å møte opp med blomster i Olaugs begravelse i Grefsen kirke.

Olaug fortsatte så sin lærergjern­ing på Bolteløkka skole, hvor hun avsluttet sin karriere i 1990.

Olaug var en helstøpt, integrert person, og hun ble raskt verdsatt og hørt av samtlige elever, foreldre, lærere og ledelsen ved skolen.

Olaug var «hel ved». Foreldre var takknemlig­e for at hun ble lærer for deres barn.

Olaug var snill, sosial, hadde et strålende humør og var genuint interesser­t i alle. Hun var vennlig, men tydelig ved uenighet. Men hun gjorde ikke et stort nummer av seg selv!

Lærergjern­ingen var Olaugs livsoppgav­e. Olaug var et unikum for elever, foreldre, lærerkolle­ger og skolens ledelse.

Røttene satt dypt i Olaug. Hjemstedet og fjellene hadde formet henne. Det var helt naturlig at kisten med Olaug ble ført hjem til

Hen kirke.

Vi lyser fred over Olaug Frida Kvisviks minne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway