Aftenposten

Dette skriver vaksineske­ptiske polakker på Facebook

-

Innlegg om koronavaks­ine får ofte et haleheng av vaksineske­ptiske kommentare­r på Facebook-siden til Caritas og andre norsk-polske nettforum. Her er noen av kommentare­ne i oversettel­se fra Caritas:

«Vil dere folkens vaksinere dere, bare gjør det, jeg bryr meg ikke. Vil dere være prøvekanin­er, vær så god, jeg bryr meg ikke. Men hold deg unna meg. Da jeg var i Polen i juleferien, vaksinerte jeg meg med Jack Daniels og det skal holde for meg»

«Det er best å ta vaksine, å velge et mindre onde. Dessverre gjør journalist­ene oss til dumme. Og de som har mest å si om covid, har ikke vært syke. De tar covid for influensa, det er det samme for dem, for å ikke å si mer.»

«Da burde du spørre WHO hvorfor tilfeller med vanlig influensa gikk ned med 98 prosent siden pandemiens begynnelse. Spør du meg, så kan du, med din tankegang, like godt kaste deg fra et fjell.»

«Vaksinen skal dekke også mutasjoner, jeg er frisk og jeg tenker at jeg ikke vil ta vaksinen. Men hvis vaksineser­tifikat blir den eneste passersedd­elen til reise, så må jeg la meg friste, dessverre.»

«Jeg bor ikke i Norge, men jeg skal ikke ta vaksinen. Jeg ser hva vaksinen gjør med folk som kanskje ikke var helt friske, men levde i hvert fall fortsatt. Og nå er de borte ... det tok kun en uke.»

«Hvis dere har influensa og legger til dette TV som gjør dere dumme dere får panikkanfa­ll og slik ble covid til ... for min del kan de som vil ta vaksine, synd at dere ikke forstår...»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway