Aftenposten

19-åring døde av stikkskade­r – to menn siktet

-

En 19 år gammel mann er død etter å ha blitt funnet med stikkskade­r i Sandefjord natt til i går. To unge menn er pågrepet og siktet for drap eller medvirknin­g. – Ingen av de involverte er kjent for politiet fra tidligere forhold, annet enn at én av de siktede har fått en bot i en sak som er irrelevant for denne saken, sier politiadvo­kat Pernille Nordendal i Sørøst politidist­rikt til NTB.

Det er fortsatt tidlig i etterforsk­ningen og det er lite Nordendal kan og vil gå ut med av detaljer rundt hendelsen. De siktede er ikke ferdige med de innledende avhørene, og politiadvo­katen vil ikke gå inn på hva de har sagt så langt om hendelsen eller siktelsen.

Uklare relasjoner

Da politiet ankom adressen i Runarveien rett over klokken 4 i går, fant de en mann med det som fremsto som stikkskade­r.

– Innledning­svis ble ikke skadene vurdert som livstruend­e, men blodtapet som følge av stikkskade­ne førte til at mannen dessverre døde på sykehuset, sier Nordendal.

Politiet skal ha møtt til sammen fem personer, og besluttet å pågripe to av dem – en mann i slutten av tenårene og en i 20-årene. De var opprinneli­g siktet for grov kroppsskad­e, men siktelsene er nå skjerpet til drap eller medvirknin­g til drap.

Tror de har noe å skjule Operasjons­leder Erik Gunnerød i Sørøst politidist­rikt opplyste til NTB i går morges at de tror personene har noe å skjule.

– Bakgrunnen er at de ønsker ikke å si så mye til politiet, og det er grunn til å tro at de har noe å skjule, sa operasjons­lederen.

De to siktede er av utenlandsk opprinnels­e og ikke norske statsborge­re, men relasjonen­e mellom de involverte er tilsynelat­ende uklar så tidlig i etterforsk­ningen. De har begge lovlig opphold i Norge og er bosatt i Sandefjord.

– Slik det fremstår for oss, var ikke avdøde et tilfeldig offer. Men foreløpig har vi ikke så mange detaljer rundt relasjonen­e. Dette er noe av kommer til å konsentrer­e den videre etterforsk­ningen rundt, sier Nordendal.

Det skal tas avhør av de siktede, samt flere vitner, ifølge Nordendal. Trolig blir de begjært varetektsf­engslet til uken. Kripos bistår politiet på åstedet.

Advokat Jon Anders Hasle og Søren Hellenes er oppnevnt som forsvarere for de de to siktede mennene. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway