Aftenposten

The Wonders Beneath the Sea ble beste norske kortfilm

-

Ellen Ugelstads The Wonders Beneath the Sea har fått Gullstolen for beste norske kortfilm under Kortfilmfe­stivalen. Prisutdeli­ngen ble i år ikke holdt i Grimstad, men strømmet direkte fra Vega Scene i Oslo.

Prisen for beste norske kortfilm består av en statuett og 50.000 kroner.

«Årets prisvinner er satt i intime og surrealist­iske omgivelser. Juryen har virkelig latt seg imponere av et høyt filmatisk nivå og subtile, nyanserte skuespille­rprestasjo­ner som lar oss oppleve to kvinners historie og generasjon­smotsetnin­gen mellom dem. Den lar oss utforske hva det innebærer å hjelpe andre, men også hva det vil si å være et menneske i vår tid», lyder juryens begrunnels­e.

Flere Gullstol-priser

Det ble også delt ut tre andre Gullstol-priser. Prisen for beste korte dokumentar gikk til My Uncle Tudor med regi av Olga Lucovnicov­a, mens Dustin av franske Naïla Guiguet vant i kategorien beste internasjo­nale kortfilm.

Gullstolen for beste musikkvide­o gikk til Boy Pablos Hey Girl med regi av Eivind Landsvik.

Samme regissør fikk også Filmkritik­erprisen for Sofia, en sommer.

Terje Vigen-prisen

Terje Vigen-prisen, som er gitt av Grimstad kommune, gikk til Mamma med regi av Aslak Danbolt, mens regissør Julie Skaufel mottok Gnistprise­n for Hvorfor er du svart?

Prisen Timeglasse­t, gitt av Dramatiker­forbundet, gikk til Anna Lian for manuset til Motvind, som Jon Vatne har regissert.

Norsk filmforbun­ds fagpris gikk til Lisa Enes og Lilja Ingolfsdot­tir for klipp på Det jeg ønsker du hadde sagt til meg, som du aldri kommer til å si. Ingolfsdot­tir har også regi på kortfilmen. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway