Aftenposten

Ny turné – og ny musikk

Madrugada skal fylle Oslo Spektrum to ganger i februar neste år.

- Robert Hoftun Gjestad

Ryktene har egentlig gått siden det store comeback-året 2019 tok slutt. Nå er det endelig bekreftet. Rockebande­t Madrugada fortsetter karrieren. Våren 2022 legger de ut på en ny europaturn­é.

Den starter med to konserter i norsk musikks storstue Oslo Spektrum i februar.

– Kick

– Forrige europaturn­é var en fantastisk opplevelse, og det var et skikkelig kick å møte et så stort og entusiasti­sk publikum. Nå gleder vi oss bare til å kunne legge ut på veien igjen, skriver bandet i en SMS til Aftenposte­n.

Madrugada var landets største rockeband da de la opp i 2008. Dødsfallet til gitarist Robert Burås året før var årsaken til at bandet stoppet der.

Store arenaer

Et tiår senere var de tre gjenlevend­e originalme­dlemmene Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen likevel tilbake på scenen for å feire at debutalbum­et Industrial Silence var 20 år. Opplevelse­n på veien Europa rundt, var at interessen for bandet hadde vokst betydelig mens de var borte. Aldri hadde de spilt på større arenaer.

Våren 2022 skal Madrugada besøke konsertste­der i Sverige, Tyskland, Danmark, Nederland, Sveits, Østerrike og Polen. I motsetning til sist, kommer bandet denne gangen til scenene med noen rykende ferske låter.

Bandet forteller i en pressemeld­ing at de i disse dager jobber i studio med ny musikk. Hvor mye nytt, og når disse låtene vil slippes, er ikke kjent.

Billetter til konsertene i Oslo Spektrum legges ut onsdag 16. juni kl. 10.

 ?? Foto: Siri Øverland Eriksen ?? Sivert Høyem i front for Madrugada på scenen i comebackår­et 2019.
Foto: Siri Øverland Eriksen Sivert Høyem i front for Madrugada på scenen i comebackår­et 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway