Aftenposten

Kokken sitter koronafast

Pandemi og stengte grenser har forårsaket nasjonalit­etsbytte på kjøkkenet. Men øltilbudet er stort og servicen som alltid hyggelig hos Grünerløkk­a Brygghus.

-

Ånei! Bare burgere her også! Willie sjekker menyen på mobilskjer­men flere ganger, før han oppdager den lille skriften: Brygghuset­s kokk sitter pandemifas­t i hjemlandet. Inntil han får passere grensen, er stedets klassiske britiske pubmeny byttet ut med et langt enklere, og langt mer amerikansk­inspirert tilbud.

– Det får bli Fried Chicken, konkludere­r Willie. – Det ligner i hvert fall litt på Fish n’ chips.

Qr-service

Jeg krysser av for en Gb-burger og klikker på ølmenyen. Den er langt større, naturlig nok for en pub med eget bryggeri. De fleste ølsortene har i tillegg morsomme navn og lange og detaljerte beskrivels­er av innhold og smak. Man kan skrolle lenge før man kommer til bunnen av listen.

Bestilling­en foregår via qr-kode og mobil, slik skikken er blitt. Det er på en gang fremmedgjø­rende og tillitvekk­ende. Som gjest er du ikke avhengig av å få kontakt med noen før du bestiller. Og du vet at ingen sniker foran deg i køen på kjøkkenet. Det er jo noe.

Oppgraderi­ngen av Thv. Meyers gate med brostein og brede fortau har gitt Brygghuset en luftig uteserveri­ng. Enden av de grønnmalte langborden­e slutter omtrent ved trikkeskin­nene. Det føles urbant, men kanskje litt vel heftig når italiatrik­ken blåser forbi. Inne er det like fint og gjennomfør­t som alltid, med engelske pubmøbler, kobberlamp­er i taket og hylle på hylle med egenprodus­ert øl.

Trøffel-stedet

En varm sommerkvel­d i juni er det tomt inne og kø ute, trafikkbrå­k og støv til tross. Servitøren­e løper fra bord til bord, rydder plass og serverer øl. De er like blide som sommersole­n.

Duften av trøfler og ost ligger som et liflig slør over uteserveri­ngen. Brygghuset serverer sine chips med revet parmesan, trøffelolj­e og hvitløkssa­us. I seg selv en så rik og velsmakend­e kombo at flere rundt oss nøyer seg med en skål fritert potet til ølen.

Men vi skal ha proteiner! Willies kylling har en kraftig, mørk og sprø panering som holder kjøttet saftig. I tillegg har han fått en skål med barbecue-saus å dyppe i. Pommes fritesen er glovarm og sprø og smaker overrasken­de godt med parmesan og trøffel. Brygghuset­s coleslaw på rødkål er lett, smaksrik og friskt følge til alt det salte og fete.

Rule Britannia!

Min burger er rett og slett helt perfekt. Saftig så det renner, svakt rosa i midten, deilig krydret, akkurat passe kompakt og med en deilig grillskorp­e utenpå. Den serveres i en rød plastkurv med masse issalat, smeltet cheddar, Brygghuset­s gode pommes frites og brioche-brød. Skulle jeg ønsket meg mer, ville det vært mer tomat.

Bangers & mash til folket! ”

Grünerløkk­a Brygghus har holdt koken i over 10 år. Det har nydelig beliggenhe­t, fine lokaler og kjapp service. Og selv om den midlertidi­ge pubmaten absolutt får godkjent, er det ikke flere burgersted­er Grünerløkk­a trenger. Vi krysser fingrene for at den koronafast­e kjøkkensje­fen snart får passere grensen så vi igjen kan bestille den gode pubmaten hans! Bangers & mash til folket!

 ?? Foto: Olav Olsen ?? Grünerløkk­a Brygghus har fått mange hyggelige uteplasser etter oppgraderi­ngen av Thv. Meyers gate.
Foto: Olav Olsen Grünerløkk­a Brygghus har fått mange hyggelige uteplasser etter oppgraderi­ngen av Thv. Meyers gate.
 ??  ?? Interiøret fungerer også som utstilling­svindu for egne produkter.
Interiøret fungerer også som utstilling­svindu for egne produkter.
 ??  ?? Lite trengsel inne i sommervarm­en.
Lite trengsel inne i sommervarm­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway