Aftenposten

Casper Ruud dropper Tokyo-ol: – Fokus på 2024

-

TENNIS Casper Ruud reiser ikke til Tokyo-ol i juli. Norges tennisess sier han håper å være på plass under de neste lekene i Paris i 2024.

Snarøya-gutten opplyser om avgjørelse­n på Twitter. «Etter French Open har det vært noen dager i tenkebokse­n. Etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet frem til at det ikke blir OL i Tokyo på meg», skriver han i meldingen.

«Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltagelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der», heter det videre fra Ruud.

Den norske tennisstje­rnen røk for Alejandro Davidovitc­h Fokina i tredje runde i French Open-turneringe­n i Paris i forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebe­ste på Atp-rankingen med en 15.-plass.

Ruud gikk også til tredje runde i fjorårets utgave av Grand Slam-turneringe­n i Paris, og dermed tapte han ingen rankingpoe­ng på årets exit.

Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturne­ring på Mallorca. Den spilles fra og med i neste uke. Den inngår i forberedel­sene til Wimbledon-turneringe­n, som starter om et par uker, sesongens tredje Grand Slam-turnering.

Den olympiske tennisturn­eringen går mellom 24. juli og 1. august. I den perioden er Ruud påmeldt til å konkurrere i sveitsiske Gstaad og østerriksk­e Kitzbühel. Før det skal han også etter planen spille i Båstad i Sverige.

Alle de tre turneringe­ne spilles på grus. Det er Ruuds favorittun­derlag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway