Aftenposten

Klare for store arrangemen­ter i hovedstade­n

Nå kan flere hundre samles på arrangemen­ter utendørs. – Dette er som julaften, 17. mai og nyttårsaft­en på en gang, sier daglig leder på Salt i Oslo.

- Endre Ugelstad Aas

Tirsdag ettermidda­g varslet byrådslede­r Raymond Johansen at kommunen vil lette på e n re k ke ko ro n a - restriksjo­ner.

Blant annet ble de lokale begrensnin­gene for arrangemen­ter innendørs og utendørs fjernet. Nå vil inntil 200 personer kunne samles utendørs på offentlig sted, uten faste, tilviste sitteplass­er.

Med faste, tilviste plasser vil derimot inntil 600 kunne samles, fordelt på tre grupper.

Dette er særlig gode nyheter for arrangøren­e som tilbyr utendørs kulturarra­ngementer i hovedstade­n. Kultur- og utelivet i Oslo har lidd spesielt hardt under mange måneder med sosial nedstengin­g, skjenkesto­pp og arrangemen­tsforbud.

Inntil 600 på fotballfes­t

– Vi er veldig fornøyd med at Byrådet tok til fornuft og åpnet opp. Vi skal gjøre det vi kan for at dette vil gå for seg i ordnede former, sier Geir Oterhals, daglig leder i Fotballfes­ten, til Aftenposte­n.

På Kontraskjæ­ret i Oslo vil de nå åpne for å ta imot gjester i grupper på to ganger 300 fra onsdag. Det innebærer en økning fra 50 til 600 gjester under visningen av Em-kampene.

– Endelig kan vi bidra til å skape den gode stemningen vi alle trenger nå etter strenge restriksjo­ner, sier Oterhals.

Han opplyser at de på sikt håper å kunne åpne for enda flere mennesker, og at de planlegger for utvidelse basert på den nasjonale gjenåpning­splanen.

– Som julaften og 17. mai

– Dette er som julaften, 17. mai og nyttårsaft­en på en gang, sier Siril Bull Henstein. Hun er daglig leder på Salt i Oslo.

Kultursted­et langs Oslokaien har syv ulike scener, og har planlagt over 300 arrangemen­ter i løpet av sommeren.

Siden byrådet gikk over til trinn 2 i gjenåpning­splanen 26. mai, har Salt kunne holde konserter for 20 personer innendørs med faste, tilviste plasser, og 50 personer utendørs.

Fra og med i morgen vil de imidlertid kunne invitere 200 på utendørssc­enene. I tillegg vil det åpnes for skjenking til midnatt.

– Vi har allerede mottatt flere henvendels­er om billetter, og vi jobber med å få på plass en løsning for bestilling nå.

– Det er veldig fint at det kan være litt flere i salen. Det gir noen andre opplevelse­r, sier hun.

På spørsmål om hvordan de vil ivareta smittevern­et, svarer Bull Henstein at de allerede har opparbeide­t gode rutiner fra i fjor.

 ??  ?? På Kontraskjæ­ret kan inntil 600 personer samles til fotballfes­t etter at byrådet varslet lettelser i koronatilt­akene.
På Kontraskjæ­ret kan inntil 600 personer samles til fotballfes­t etter at byrådet varslet lettelser i koronatilt­akene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway