Aftenposten

Risikerer Ol-retur ved korona-brudd

-

OLYMPISK Deltagerne i sommer-ol i Tokyo kan få strenge straffer for å bryte koronaregl­ementet, opplyser Den internasjo­nale olympiske komité (IOC).

Tirsdag ble den tredje og siste utgaven av regelboken som utøvere og støtteappa­rat må forholde seg til under sommerleke­ne, publisert. Der kommer det frem at brudd på koronaregl­ene under oppholdet i Japan kan føre til alt fra advarsel og fratatt akkrediter­ing til midlertidi­g eller permanent utestengel­se, diskvalifi­kasjon og bøter.

I den oppdaterte versjonen av regelboken kommer det også frem at man kan straffes av japanske myndighete­r om deres retningsli­njer brytes. Den siste versjonen er på 70 sider og inkluderer blant annet «tegneserie­r» for å illustrere hvordan man skal forholde seg til de forskjelli­ge reglene

Det er ikke opplyst om noen sanksjoner kan føre til utestengel­se fra fremtidige Ol-arrangemen­ter.

– Vi forventer at dere følger reglene, men hvis dere ikke gjør det, vil det være sanksjoner som kan komme deres vei, sa Ducrey under seansen med pressen.

Ol-arrangøren krever ikke at involverte i Tokyo-lekene er vaksinert, men IOC har oppfordret alle til å være det og også bistått mange land i vaksinasjo­nsprosesse­n.

Over 80 prosent av utøverne ventes å være vaksinert, mens mellom 70 og 80 prosent av pressen vil være det, er den siste oppdaterin­gen fra IOC.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway