Aftenposten

Feilaktige påstander

- Peder Jensen, alias «Fjordman»

Elin L’Estrange kritiserer stipendet til min bok om 22. juli. Fritt Ord er en privat stiftelse, så ingen skattepeng­er gikk til mitt bokstipend.

Andre utgave av min bok Vitne til vanvidd har 1173 kildehenvi­sninger. Hvis det finnes feil der om navn eller sitater, så skal dette rettes i fremtidige opplag. Men L’Estrange påpeker ingen faktafeil i min bok. Det har heller ingen journalist­er gjort.

Ingen på den etablerte norske høyresiden støttet Anders Behring Breiviks massemord. Forskere fra Universite­tet i Bergen innrømmer at det er en slående mangel på støtte til terrorisme på høyresiden.

L’Estrange skriver om «Breiviks tankegods». Breivik er skyldig i massemord. Dette er det ingen som betviler.

Men de første rettsoppne­vnte sakkyndige psykiatern­e ga i 2011 Breivik diagnosen paranoid schizofren. De konkludert­e med at han er sinnssyk.

Dette ble kontrovers­ielt satt til side av Oslo tingrett i 2012, men det er fremdeles mange mennesker som mistenker at den opprinneli­ge konklusjon­en var korrekt.

I Vitne til vanvidd går jeg grundig gjennom det såkalte manifestet. Min konklusjon er at de delene av teksten som er skrevet av Breivik, ikke skal leses som en politisk tekst.

Det den angivelige Knights Templar-kommandøre­n Breivik selv skriver, bør leses som de usammenhen­gende skriblerie­ne til en psykiatris­k pasient som lider av noe som ligner mye på paranoid schizofren­i.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway