Aftenposten

Anbefalte områder for fjell-løping i Norge

-

Rondane: Et perfekt område å begynne fjelløping­en med sine godt merkede stier, flere betjente DNThytter og mektige fjelltoppe­r. Stiene er brede, ikke for tekniske og følger ofte dalene. Å løpe fra Hjerkinn i nord til Mysusæter eller Venabufjel­let i sør, er en fin start om en vil forsøke å løpe fra hytte til hytte.

Langsua: Et mindre kjent område mellom Gudbrandsd­alen og Valdres. Mange DNT-hytter i kort avstand til hverandre og snilt terreng uten for mange høydemeter. Likevel er de fleste stiene over tregrensen og gir fantastisk­e utsiktspun­kter mot både Jotunheime­n og Rondane. En langtur øst-vest fra Espedalen til Beitostøle­n er mulig langs flere ruter. Alternativ­t kan en ta «Trekanten i Langsua» fra den betjente hytta Liomseter. Det er flere DNT-hytter underveis, men for de spreke kan det kanskje friste å ta hele runden (50 km) på en dag.

Trollheime­n: Mange gjennomfør­er «Trekanten i Trollheime­n» over tre dager, med overnattin­g på de tre betjente DNT-hyttene underveis.

Men det er også blitt populært å løpe runden. Mer stigninger enn Langsua eller Rondane, men med gode løpbare stier uten for mye stein om en ikke legger inn en omvei til noen av de høyeste toppene. Noen av stiene har en del myr, særlig i vestlige deler av fjellområd­e.

Anbefalt av: Frederik Emil Juul

Oslomarka: Oslomarka er et stieldorad­o. oslosti.no er en fantastisk ressurs man kan bruke for å oppdage fine ruter med stier som egner seg til å løpe på. Også et godt sted å øve seg før man tar sin første tur i fjellet.

Romsdalen: Området rundt Åndalsnes, Romsdalen, er fantastisk for fjelløping. Her kan du enkelt komme deg opp på luftige egger og eksponert terreng, men som samtidig oppleves som trygt.

Å løpe over Romsdalseg­gen er en god intro til fjelløping.

Jotunheime­n: Jotunheime­n er supert for hytte til hytte-løping. Besseggen er ikke kjent bare fordi den er spektakulæ­r, men fordi den er såpass tilgjengel­ig og enkel å komme seg til. Men de fineste partiene er ofte der det er minst folk.

Anbefalt av: Hans Kristian Smedsrød

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway