Aftenposten

Fridtjof Ødegaard

- Terje Aschim Paal Hveem

Fridtjof Ødegaard, Moffe blant venner og familie, døde plutselig og uventet i sitt hjem av hjerneslag 2. juli, 66 år gammel.

Vi ble kjent med Moffe allerede i barne- og ungdomsåre­ne. Dette ble starten på to lange og nære vennskap.

Moffe var veldig glad i sjøen, og sammen dro vi på seiltur, gjerne til Marstrand og Skagen.

Han ferierte mang en sommer på våre landsteder i Kragerø, på Ingierstra­nd, Brøtsø og Sandø. Selv på land var han ofte iført Dunlop seilersko, uansett anledning og hvor upraktisk det enn kunne være. Ble dette kommentert, tok han det alltid med et smil. For Moffe var åpen, nysgjerrig og interesser­t i alle typer mennesker, uavhengig av rang og status. I år skulle han komme til Sandø søndag 4. juli, men slik ble det ikke. Dagen etter tok jeg, Terje, et morgenbad, og da savnet jeg Moffe så utrolig mye. Han skulle jo ha vært her med meg.

Moffe var et utpreget festmennes­ke, alltid full av energi. En tur på byen eller en fest med Moffe ble aldri kjedelig, men det gjaldt å henge med. Uansett hvor sent det ble, hvor mye som var inntatt av forfriskni­nger og hvor mange ganger vi hadde snakket om akkurat det samme, ble en antydning om at det var på tide å komme seg hjem alltid møtt med følgende resolutte svar: «Bare én øl til!»

Moffe trivdes i sitt eget selskap, men var sine venners store venn. Alltid lojal. Han ville ikke høre noe stygt om noen av dem og forsvarte dem i alle sammenheng­er.

Moffe var en naturlig del av våre familier, også som fadder og venn. Vi kommer til å savne ham hver dag, spesielt ved festlige anledninge­r.

Våre tanker går til familien i denne tunge tid.

Hvil i fred, Moffe.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway