Aftenposten

Indisk nykommer legger listen høyt

Nimbu legger listen høyt med fine dining innerst i nytt, spennende byområde.

- T E KST Dagobert FOTO Dan P. Neegaard

Nimbu Bjørvika, denne gen gene fyller for ligger kvelden. å som nyte folk så uteserveri­n- å kveldssole­n. koker Langs si innerst av bryg- liv i Inne myke, synke på ned fløyelskle­dde Nimbu i etter er en det lang stoler derimot bryggevand­ring. er svalt, gode og å

heldigste Selve lokalet har fått ligger orkesterpl­ass på et hjørne, ut og mot de sjøen. har likevel Vi sitter godt langs utsyn. den Lokalet ene veggen, og møb- men lene er holdt i dypblått og gir stedet en diskret følelse av luksus.

På hvert bord står en lapp med en QRkode slik at man kan se menyen på sin mobil. Men selve bestilling­en gjøres ennå ansikt til ansikt – eller ansikt til munnbind denne kvelden. Det er et kobbel servitører med svarte munnbind på jobb. De streifer rundt i lokalet for å ta imot be stillinger, helle i vann, hente glass og tallerkene­r. Fra kjøkkenet småløper en med utallige tallerkene­r til store og små selskaper. Spreke smaker. Menyen bugner av fristelser. Det er tydelig at man har satt seg fore finner du om å tilby på lam indiske retter i trøffel-nan, utenom restaurant­er: babyblekks­prut det vi vanligvis Hva sier med hummer- asparges, eller røkt reinsdyrcu­rry? laks med safransaus, Eller eksklusiv japansk biff, Kagoshima-wagyu, i rødvinssau­s? Sistnevnte kan hugge til i lommeboken: 890 kroner for en hovedrett. Dessverre har de ikke Chef ’s table – husets syvretters smaksmeny – denne kvelden, men vi satser på et utvalg av klassiske og nyskapende retter. Til forrett blir det fritert okra og babyblekks­prut. Et lite tårn okra har følge av mint- og tamarindsa­us og et dryss granateple. God snacks å starte måltidet med. De små blekksprut­ene er dekket av sursøt saus, er overstrødd med chiliflak og kommer med små, finskårne aspargespi­nner. Vinlisten er også nennsomt satt sammen, med røde og hvite fra ulike land både på glass og flaske. Vi har fått hvert vårt glass nordspansk hvitvin fra Galicia. Den er tørr, med en god syre som strammer opp.

Prøvd reinsdyrcu­rry? Servitøren kommer med nan og ris før hovedrette­ne føres til bordet. Reinsdyrcu­rryen presentere­s i et bredbremme­t fat som inneholder en rustrød karrisaus, trøffelkav­iar og et dryss grønt. Kjøttet er mørt, men viltsmaken taper seg litt i sausen. Rogan joshen har en fyldig, men ellers lite spennende saus. Smaksnyans­ene vi hadde forventet, er fraværende, slik at retten fremstår som ganske ordinær. Det hadde vi ikke ventet her.

Da lever dessertene desto mer opp til forventnin­gene: Mascarpone with chaimereng­ue ligner en raffinert tiramisú og har et friskt smaksbilde, godt hjulpet av bringebærs­ausen.

Det mest spektakulæ­re er likevel brownien, som kommer i glohet jernpanne med en kule iskrem. Når servitøren heller sjokosaus over pannen, står dampen som en sky. En varm, deilig klissen avslutning på måltidet. tatt enda et steg.

Indisk fine dining er en sjeldenhet i Oslo, men noen har strukket konseptet lenger enn det tradisjone­lle nordindisk­e kjøkken. Rehmans, som lå rett ved Birkelunde­n, var tidlig ute med å bruke særnorske råvarer. I de senere år har steder som Mantra by Mister India dådyr og rein på menyen. Nimbu henter inspirasjo­n fra både det norske og kontinenta­le kjøkken og leverer retter med særpreg.

– Det er bare litt synd at en indisk klassiker som rogan josh, blir såpass blek til sammenlign­ing med de andre rettene vi har fått her. De versjonene andre indiske restaurant­er tilbyr, oppleves som varierte i krydringen. For meg var det der femmeren røk, sier Bordvennin­nen. – Men de har nettopp åpnet, så vi kommer tilbake for å se hvordan det går. Da kan vi kanskje få testet kokkens spesialmen­y med syv retter?

Kjent restaurant­familie. Det er Singh-familien som står bak Nimbu. De har vært med på å sette sitt preg på Oslos restaurant­liv i en årrekke, og med Nimbu har de

 ??  ?? Brownie på glohet jernpanne med iskrem og sjokolades­aus er en lekkerbisk­en.
Brownie på glohet jernpanne med iskrem og sjokolades­aus er en lekkerbisk­en.
 ??  ?? Reinsdyrcu­rry er vel verd å smake.
Reinsdyrcu­rry er vel verd å smake.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway