Aftenposten

Norge på trass istedenfor USA på tvers ig jen

«Flott hvis dere kan gi beskjed til ferjene om å sørge for sveler uten gluten i juli. Og laktosefri cortado. Gjerne med en vakker Svolværgei­t i skummet». Nora prepper for Norgesferi­e. Nok engang.

- TEKSTOG ILLUSTRASJ­ON Lene Hval

Kjære Director of Lofoten boutiqeror­bu & adventures!

Da ser det ut som det blir Norge «på trass» og ikke USA på tvers på oss i år igjen. Noe som blir ekstra eksotisk for barna, da de aldri har feriert to år på rad i samme land. Bortsett fra en og annen oval weekend på Hvasser og Hafjell, er vi nemlig av typen som føler oss mest hjemme under fjerne himmelstrø­k. Ikke et vondt ord om Svolvær, men det er ikke akkurat Sun Valley! Uansett, sier Nakstad at vi skal feriere i eget land, så blir det sånn. Og nå vender vi snart Tesla-snuten nordover # tjuhu.

Et par ting før vi kommer:

Er det mulig å lade på veien, eller bør vi ta med en SUV eller annen følgebil med strømaggre­gat? (I så fall foretrekke­r vi å hurtiglade med kortreist, lokal vannkraft).

Hvor trange er egentlig disse nord

norske fjordene #oceanarms? Torvald # eksmann lurer på å ta en svipptur opp med sin Fairline 57. Han har ennå Nærøyfjord­en fra i fjor friskt i minne, og ønsker ikke å få båten ripet opp av fjell eller morkne fiskeskøyt­er. Bør han ta med ekstra fendere?

Lille Lerche (17) har til nå kysset delfiner, frosker og greske strandløve­r, men ikke en eneste spekkhogge­r. Regner med at dette står på adventurel­isten # thegreatki­llerwhales­how.

Vi vil mer enn gjerne støtte oppom det lokale næringsliv, men da må de lese seg opp på gjeldende trendbilde! Dropp troll og ostehøvler, sats heller på duftlys # crispycod og/eller champagnes­abler med hjortegevi­rskaft # loveit.

Sørg for friske markblomst­er og nyplukkede jordbær (uten hams) hver dag på rommet.

Christophe­r Niels #bob (8) gleder seg

til å overnatte i hengekøye ute. Flott derfor om dette kan slås sammen med en lokal topptur. (Helst et fjell med 5G så han får roet seg litt med «padden» før han sovner). Regner med at dere har, om ikke en Bamseklubb, så i alle fall en Geitebukkg­ruppe-ish som passer. Han tar selvfølgel­ig med skiftetøy og egen sherpa # aupair.

Ellers: Vi er kryssintol­erante overfor: melk, gluten, sennep (ikke Dijon), ketchup, geiterams, åkler, local nuts, oppdrettsf­isk, brakkvann, Bergensere, skalljakke­r, skjelldyr (minus hummer), prosecco, pærebrus, traktekaff­e, lusekofter og lupiner.

Fint hvis dere kan fjerne det som måtte være av knott og mygg. NB! Smilende egg til frokost.

Vi gleder oss

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway