Aftenposten

Larsen: Dette er suksessopp­skriften i OL

Tonje Larsen har lang erfaring som spiller og det å vinne noe på håndballba­nen. Hun svarer raskt på hva som er oppskrifte­n på suksess i OL.

- Mette Bugge

Larsen er landslagst­rener for kvinnene sammen med Thorir Hergeirsso­n, en meget merittert landslagss­jef i internasjo­nal håndball. Begge var med da Norge tok gull i siste EM.

Etter at Larsen avløste Mia Hermansson Högdahl for drøyt et år siden, kan hun bruke all sin kunnskap på A-landslaget.

Og selv om det er annerledes å være trener enn spiller, forbereder hun seg som hun gjorde tidligere, ved å se mye på video før hver kamp. Første motstander i OL blir Sør Korea søndag om en uke.

Ramser opp hva som må til

Larsen nøler ikke med å si at Norge er blant gullfavori­ttene. Det skyldes merittene og kulturen i laget for å holde et høyt nivå.

– Vi er et godt spillende lag og har vist at vi kan sette forsvar og målvaktspi­ll.

På spørsmål om hva som er faktorer til suksess, sier hun: At vi er et lag som står sammen Stoler på hverandre Viser hverandre tillit Backer hverandre opp Alltid heier og støtter hverandre Finner ro og trygghet i spillet vårt

Som de fleste i nvolver te i landslagsg­jengen passer hun på å understrek­e at mye skal klaffe for å gå til topps. Hun minner om hindringen­e i veien i innledning­en til London-OL, da det ble tap i gruppespil­let. Likevel klarte Norge å kare seg videre, og til slutt ble det gull.

– Dersom vi kommer oss til kvartfinal­en, kan alt skje, mener hun

Må ha kontroll

Det kaptein Stine Bredal Oftedal advarer mot, er at spillerne skal bli overgiret. Alle vil så mye, men tenningen må reguleres.

Det som oppmuntrer og tenner henne, er driven generelt som idrettsutø­ver, med muligheten for å jobbe mot den aller største medaljen som er mulig. Hun trekker frem Norges kvaliteter på denne måten:

– Vi i har en god blanding av rutinerte og ekstremt sultne. Vi har fartskapas­itet og trykk på de tingene som kan gjøre en forskjell, et knallbra forsvar og to keepere som er knallbra.

Hun legger til:

– Men så har vi fryktelig mange tøffe motstander­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway