Aftenposten

Karin Hake

- Kalle Fürst

Karin Hake sovnet stille inn, 82 år gammel, søndag 4. juli ved soloppgang, etter lengre tids sykdom. Familien er glad for at hun endelig fikk fred, men savnet er stort.

Karin var utdannet som lektor og skolepsyko­log, og hun hadde en bred arbeidserf­aring fra skoler, Barneverns­akademiet og Lærerutdan­ningsrådet da hun kom til NRK i 1981 som leder av småbarnsre­daksjonen. Vi var ikke så vant med akademiker­e i redaksjone­n på den tiden, og jeg husker at vi med fjernsynsb­akgrunn hadde mange spennende diskusjone­r med Karin – det var lærerikt.

I 1993 fikk Karin jobb i forsknings­avdelingen, senere som forsker i barne- og ungdomsavd­elingen (BUA) og gjorde et viktig arbeid for forståelse­n av barneprogr­ammenes samfunnsme­ssige betydning i en ny medieverde­n.

Ikke minst ble hennes bok Historien om Barne

TV utgitt i 2006. Et viktig arbeid for å dokumenter­e arbeidet i BUA fra den gangen Pernille og Mister Nelson engasjerte de minste. Skolebarna så Fal

keklubben og Halvsju, frem til Barnas Supershow og Jul på Månetoppen.

Boken gir perspektiv på hva slags barndom som skapes og speiles. Og hvilke verdier som formidles gjennom programmen­e.

Karin og jeg hadde stor glede av å kunne dra nytte av hverandres erfaringer og perspektiv­er. Jeg holdt forelesnin­ger om barne-TVs historie, og Karin skrev sin bok.

Karin gikk av med pensjon i 2005, 66 år gammel, etter 24 år i

NRK.

Etter at hun sluttet, har vi hatt glede av å treffe hverandre på barne- og ungdomsavd­elingens årlige julelunsj for pensjonist­er. Vi kommer til å savne henne ved neste samling.

Takk for gode år, Karin.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway