Aftenposten

Må gamle damer kjøpe elsykkel med piggdekk?

- Bente Børsum, Oslo

Til byutviklin­gsbyråd Hanne Elise Marcussen (MDG).

I et søndagsint­ervju med Aftenposte­n 22. august leser jeg at du uttaler deg vedrørende parkering. Ditt mål er at «flere og flere må vekk», og du «planlegger konsekvent for barna og de myke trafikante­ne».

Men hva med de eldre? Hvilken plass har de i dine ambisiøse fremtidspl­aner? De faerreste sykler eller bruker beina som fremkomstm­iddel.

Jeg bor på Frogner og er pensjonist, og har beboerpark­ering. Men kampen om plassene er så stor at jeg opplever å ha kjøpt en vare jeg ikke får. Står jeg til nød en halvmeter feil, er straks de overivrige betjentene der med sine gule lapper – tre ganger bare den siste tiden har jeg fått bot.

Jeg utøver tidvis mitt gamle yrke som skuespille­r. Det er på kveldstid, og jeg må ha med meg utstyr pr. bil. Jeg kommer derfor sent hjem og må kjøre rundt i opptil en time for å finne en plass – og forurenser selvsagt tilsvarend­e.

Til daglig bruker jeg bilen lite, men jeg må ha den. Og den må jo ha et sted å stå! Det har jeg faktisk betalt for, men det er tydeligvis ingen garanti.

Din politikk skaper isolasjon av eldre. Jeg lever alene, og det er sikkert ikke bare jeg som ikke lenger får besøk av venner og familie med bil.

Jeg er i åttiårene, er høyst oppegående, men det er vel ikke meningen at jeg må gå over til elsykkel med piggdekk ...?

MDG står for mye bra, men jeg beklager at jeg ikke kan gi dere min stemme.

Mitt forslag til deg: Hvorfor ikke satse på enveisgate­r? Da er det plass til både parkering og sykkelfelt.

 ??  ?? Bente Børsum har beboerpark­ering, men finner ofte ikke plass.
Bente Børsum har beboerpark­ering, men finner ofte ikke plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway