Aftenposten

Du har ikke tid nok til alt

- Tommy Sandsmark tommy@sandsmark.org

Du bør laere deg oddsen for de viktigste fargeforde­lingene. Slik kunnskap er et aldeles utmerket hjelpemidd­el når du ikke har noen andre indikasjon­er å gå etter. Men vaer klar over at oddsen endrer seg etter hvert som du spiller noen kort.

Vest spiller ut spar 8 (norske). Hvordan spiller du?

Du har 4 kløverstik­k, 2 i ruter og 1 i hver major, totalt 8 stikk. Du har fått verste utspill, men mye tyder på at sparen sitter 4-4 hos motparten. Hvor finner du det 9. stikket?

Du har to muligheter. Ruterfarge­n kan oppføre seg og sitter fordelt 3-2 (ca. 68 prosent). Den andre er dobbeltfin­essen i hjerter, som vil gi 2 stikk i ca 75 prosent av tilfellene. Vest har: a) K, b) D, c) både K og D eller d) verken K eller D. Du taper kun hvis begge honnørene sitter bak (1 av 4 tilfeller).

Aller helst ville du nok ha kombinert sjansene, men det går dessverre ikke her, for om du tar 3 ganger ruter og ruteren sitter 4-1, kan han med den 4. ruteren bete deg med sparstikke­ne.

Du har ingenting å tape på å legge unna på utspillet, men må stikke den neste sparen. Så bør du nok spille med oddsen og satse på dobbeltfin­essen i hjerter. Spill en hjerter, og når Vest legger lavt, legger du 10. Øst vinner med D og spiller mer spar, og etter 2 sparstikk skifter motparten til en minor. Den stikker du på hånden og spiller nok en hjerter. Hvis Vest legger lavt igjen, legger du kn og vinner kontrakten tre ganger av fire.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway