Aftenposten

Ivar B. M. Alver

- Leif Agnar Ellevset

En bauta i norsk presse er gått bort. Ivar Alver døde 20. august, vel 90 år gammel, på Risenga bo- og omsorgssen­ter i Asker. Der tilbrakte han sine siste leveår. Han trivdes godt på Risenga. Det la han ikke skjul på. Han hadde en del besøk her som han satte stor pris på.

Ivar Bertinus Magne Alver, som han egentlig het, var født i Gryllefjor­d i Troms. Sin journalist­iske karriere startet han i Bladet Tromsø i 1952. I 1958 reiste han og kona, som var fra Tromsø, til California, der han livnaerte seg som snekker, laksefiske­r og som korrespond­ent for flere norske aviser.

I 1961 reiste han tilbake til Norge og ble da journalist i Stortinget for Norges Handels- og Sjøfartsti­dende (1961–65). I 1964 ble undertegne­de kjent med Ivar, et vennskap som varte hele livet ut.

Ivar ble så redaktør i Romsdalspo­sten i Kristiansu­nd, hvor jeg kom fra, og han ble så den første etablerte informasjo­nssekretae­ren i Miljøvernd­epartement­et og gjorde en fin jobb der.

Fra 1974 til 1998 var han ansatt i Asker og Baerum Budstikke, først som reportasje­sjef og deretter nyhetsreda­ktør fra 1983.

Alver ble også kjent for sine biografier om de nordnorske malerne Karl Erik og Jan Harr.

Alver hadde også en bakgrunn fra Forsvaret. Han tjenestegj­orde i Tysklandsb­rigaden og i UNEF I på Gazastripe­n. Han er blitt tildelt Haerens vernedykti­ghetsmedal­je og FNS ekspedisjo­nskorpsmed­alje. Han hadde også flere verv innen pressens egne organisasj­oner.

Ivar hadde en fantastisk og skarp penn. Han var velformule­rt, men humoren lå alltid lur.

Ivar Alver var også i mange å sterkt knyttet til Skaugum Rotary Klubb, hvor han ble med 1981. I 1987–88 var han president og underholdt oss ofte med sine egne dikt. Vi lyser fred over Ivar Alvers minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway