Aftenposten

Bjørgulf Aune

- Ragnar S. Langfeldt

Bjørgulf Aune sovnet rolig inn 11. august 2021 etter et langt, aktivt og mangfoldig liv. Han var født i 1925 og vokste opp på Høvik i Baerum.

Han opplevde krigen på naert hold og deltok aktivt i motstandsa­rbeid. Etter krigen var han med i Tysklandsb­rigaden. Utdannelse fikk han ved Montanuniv­ersität Leoben i Østerrike. Sivilingen­iør innen metallurgi ble et solid grunnlag for spennende og krevende jobber gjennom et langt yrkesaktiv­t liv i norsk industri, først hos Tinfos og Elkem.

Det amerikansk­e Norton-konsernet, med etablering­en av silisiumka­rbid-fabrikk i Lillesand, ble hans arbeidspla­ss fra oppstarten i 1965. Bjørgulfs innsats på Norton varte i nesten 30 år. Han var med på å gjøre Norton til byens hjørnesten­sbedrift. Selv som pensjonist deltok han i prosjekter for bedriften så vel lokalt som i dattersels­kaper rundt om i verden.

Bjørgulf traff sin livsledsag­er, Kerstin fra Helsingbor­g, i studietide­n. Sammen har de to døtre, barnebarn og oldebarn. Familieliv­et har i alle år vaert sterkt og samlende. Hage og blomster har vaert til stor glede.

Han ble en solid støttespil­ler i byen med engasjemen­t innen politikk og med sans for myke, gode verdier som kunst og kultur. Det har satt varige spor.

Ordfører var han fra 1976 til 1983 og med en krevende start da rådhuset brant ned i 1976. Alt måtte improviser­es og ordnes for administra­sjonen. Bjørgulf var med og fant gode løsninger. Rådhuset ble flott bygd opp igjen.

Som ordfører sikret han at «Meta Hansens hus» ble et kunst- og kultursent­er for byen. Hans innsats for Lillesands by- og sjøfartsmu­seum står det også stor respekt av.

Han var en hedersmann med den gode underfundi­ghetens uttrykksev­ne, som gjorde at vi kunne se ting i videre perspektiv!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway