Aftenposten

Fant ingen løsning på hoppkrisen

Det ble ingen avklaring da skiforbund­et møtte landslagsl­edelsen, sponsorer og hoppkomité­en i et forsøk på å løse konflikten med sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Ida Høidalen, Jostein Magnussen og Camilla Vesteng, VG

Representa­nter for skiforbund­ets ledelse, hoppkomite­en, sponsorer og landslagsl­edelsen var til stede på møtet. Etter det nesten to timer lange møtet ønsket ikke skipreside­nt Erik Røste å si så mye.

– Vi har hatt et konstrukti­vt møte og vi er enige om at vi skal møtes igjen. Jeg ønsker ikke å gå inn i denne saken nå. Det er en sak som håndteres internt og det ber jeg om respekt for, sa Røste.

– Vi hadde alle ønsket å unngå en sånn type sak, det er det ingen tvil om, sa skipreside­nten.

Landslagss­jef Alexander Stöckl ønsker en avklaring raskt og vil ha med Clas Brede Bråthen videre inn i Ol-sesongen.

– Dette var positivt. Nå satt alle som er involvert i den prosessen - med unntak av Clas - rundt bordet. Så er vel neste steg at han får muligheten til å komme med sin versjon. Vi mener det er avgjørende for oss å ha han med spesielt i den sesongen som er. Det er krevende nå når man ikke vet hva som vil skje. Det blir mye lettere om vi får en avklaring - jo fortere, jo bedre, for dette er krevende for alle, sier Stöckl etter møtet.

Landslagst­reneren fikk også spørsmål om tilliten mellom han, hoppkomite­en og forbundet.

– Den er bedre enn det har vaert. Møtet i dag gjorde den bedre. Det har vaert en god dialog på møtet, en god diskusjon, sier Stöckl.

Han konstatere­r at sponsorene er tydelig på at Clas Brede Bråthen bør fortsette i jobben.

– Sponsorene er veldig glad for å ha Clas Brede Bråthen og jeg tror at det ønsket om å ha ham med videre er sterkt. Mitt håp er at det blir en dialog med Clas og Hoppkomite­en igjen.

Dag Are Børresen er kommunikas­jonsdirekt­ør i HELP, som sponser hopplandsl­aget. Han sier HELP ser mandagens møte som positivt.

– Vi opplever at det er dialog mellom partene, utover det har vi ikke flere kommentare­r, sier Børresen.

Forretning­sutvikler for Hopplandsl­aget, Arne Åbråten, var også til stede på dagens krisemøte.

– Jeg støtter det Alex har sagt etter møtet. Og jeg støtter personlig fullt ut jobben som gjøres for å beholde Clas Brede, sier Åbråten til VG.

Hoppkomité­leder Alf Tore Haug, som også var til stede sammen med styremedle­m Stine Aaset Korsen, ønsket ikke å si noe før dagens møte. Det er meningen at det skal vaere flere møter senere denne uken hvor sponsorene og ledelsen av skiforbund­et også er med.

Det har vaert mye bråk etter at det ble kjent at Bråthen ikke fikk forlenget sin avtale som sportssjef. Trenere og utøvere krever at Bråthen får fortsette i jobben, mens forbundet ikke vil ha ham med videre.

Generalsek­retaer Ingvild Bretten Berg ønsket ikke å si noe mandag da hun fikk spørsmål om den betente konflikten.

Med på møtet var også landslagst­rener Alexander Stöckl. Fra hoppleiren hadde han selskap av blant andre markedssje­f Bjørn Einar Romøren og arrangemen­tssjef i hopp, Ståle Villumstad.

En rekke av forbundets sponsorer var også med på mandagens møte. Clas Brede Bråthen deltok ikke.

 ?? Foto: Ali Zare / NTB ?? Skipreside­nt Erik Røste var blant de første som gikk fra hoppmøtet.
Foto: Ali Zare / NTB Skipreside­nt Erik Røste var blant de første som gikk fra hoppmøtet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway