Aftenposten

Nadia Barabanova

- Gine Mekjan Rune Lauvanger Annette Strand Elisabeth Frøshaug, på vegne av kollegene og medarbeide­rne ved Poliklinik­k Grünerløkk­a, Lovisenber­g DPS.

Vår kjaere kollega gjennom mange år, Nadia Barabanova (tidligere Arntzen), gikk bort så altfor tidlig den 15. august, grunnet sykdom. Hun ble bare 61 år gammel.

Nadia vokste opp i Russland. Hun utdannet seg til lege og jobbet blant annet som fødselsleg­e i St. Petersburg før hun flyttet til Norge. Hun jobbet noen år som lege i Nord-norge, før hun begynte sin spesialise­ring i psykiatri. Hun kom til Lovisenber­g Sykehus i 2006 og ble overlege i psykiatri i 2008. Nadia var en periode leder ved vår poliklinik­k, og en periode var hun overlege i ambulant virksomhet. De siste årene var hun den trygge og gode psykiatere­n for pasienter og kolleger i poliklinik­k Grünerløkk­a.

Nadia var en dyktig psykiater. Hun hadde stor faglig kompetanse med lang og bred erfaring. Hun ble høyt respektert av pasienter og kolleger for sin faglighet og for sin evne til å vise innlevelse, trygghet og omsorg. Hun strakte seg langt for å hjelpe sine medmennesk­er, oss kolleger inkludert. Dette er noe som kjennetegn­et Nadia helt til det siste.

Nadia var stolt av sin russiske bakgrunn. Saerlig hadde hun med seg stor kunnskap og genuin interesse for klassisk kunst og kultur som hun gjerne delte. For henne var kulturelle opplevelse­r i operaen, på teater og i konserthus­et et veldig viktig påfyll i en ellers krevende arbeidshve­rdag. Som var det å danse. Denne gleden og viktighete­n av kulturelt påfyll var noe Nadia stadig påminnet oss om og som vi vil ta med oss videre. Vi vil huske Nadia som elegant, kunnskapsr­ik og ikke minst som et omsorgsful­lt medmennesk­e. Savnet etter henne er stort, og det vil i lang tid fremover vaere et tomrom etter henne.

Våre tanker i denne vanskelige tiden går saerlig til hennes sønn Adrian. Han betydde alt for henne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway