Aftenposten

11 gode steder å spise lunsj i by’n

UTE TIL LUNSJ OSLO-GUIDE

- Smørbukk & Dagobert

Møte venner og kolleger eller bare ta en matbit borte fra kontoret? En sandwich og kaffe eller full lunsj?

Vi har plukket ut 11 steder i Oslo sentrum der du kan velge mellom en enkel smårett eller et måltid som holder deg gående utover dagen.

01 LØKKA DELI

Adresse: Olaf Ryes plass 3, lokkadeli.no Lunsj: ti.-to. 11–15, fr.-sø. 11–16 Meny: Frokost, sandwicher m.m. Du bestiller og betaler via Qr-kode.

Pris: 85–175 kr, tilbehør 25–89. 6

Pluss: Vi bestilte pastrami- og kylllingsa­ndwich. Kyllingen fra Hovelsrud kommer i et stort, mykt burgerbrød med chili, ost og salat. Kyllingen er saftig med en deilig, velsmakend­e frityr. En av de beste vi har fått i Oslo. Pastramisa­ndwichen er grillet, med surkål, ost og pickles. Tykke lag med tynnskåret kjøtt metter og er vel verd pengene.

Minus: Det kan ta litt tid å få maten pga. stor pågang.

Konklusjon: Det beste lunsjstede­t vi har testet. En mettende og delikat lunsj.

02 MUMA

Adresse: Edvard Munchs plass 1. munchmusee­t.no

Lunsj: Man 8-18, tirs-tors 8-22, fre. 8-23.30, lø. 10-23.30, sø. 10–22. Kjøkkenet stenger 21. NB! Kun drop-in.

Pris: Her får du alt fra rundstykke­r til større retter. Prisen ligger mellom 65 og 245 kroner. 5

Pluss: Utvalget er kjempestor­t. Her får du også retter du ikke får andre steder i byen. Syltet paprikasan­dwich, røkt sik og potetsalat, villterrin med sopp i butterdeig og andre fristelser. Siken til 200 kroner er saftig og god på smak med fast og fin potetsalat og en herlig chrein – en sødmefull lilla blanding av rødbeter og et lite sting fra raspet pepperrot. Kjøttpuddi­ngen er grov og delikat og kommer med små sylteagurk­er, sennep og surdeigsbr­ød. Pastramism­ørbrødet er også bra, rikt på smak – men mangler den siste finishen som Løkka Delis versjon har. Saftig gulrotkake til dessert.

Minus: Den varmrøkte siken kunne vaert varmere. En del stive priser: Et rundstykke med brunost koster 65 kroner. Noen av vinene er ganget med godt over tre av polpris.

Konklusjon: Stort utvalg og mange spennende smaker du ikke finner på andre lunsjstede­r. Noe dyrt.

03 SAN FRANCISCO BREAD BOWL

Adresse: Frognervei­en 9, breadbowl.no

Lunsj: Ti.-sø. 12–21, samme meny hele dagen.

Meny: Supper og gryterette­r servert i et uthult brød. Du bestiller via Qr-kode og oppgir bordnummer.

Pris: Liten 65–99, stor 119–189. 5

Pluss: Det går fort å få maten. Vi bestilte Baja chili og Memphis Mac. Baja chilien består av en langkokt kylling og chipotlech­ili som gir retten et sting. Memphis Mac-en er laget på en deilig kremet saus basert på fire oster. Alt serveres i et uthulet brød. Når du har spist godt over halvparten, kan du begynne å spise selve brødet.

Minus: Det kan bli litt klissete hvis du ikke er forsiktig.

Konklusjon: Raskt, godt og mettende. Pluss for mange gode smaker. Prøv gjerne å kombinere flere små bread bowls.

04 FISKERIET

Adresse: Youngstorg­et 2B, tlf. 22424540, fiskeriet.net Lunsj: Ma.-lø. 12–21. Samme meny gjennom hele dagen. Meny: Sjømat i alle varianter, fra østers til skalldyrgr­yte. Du bestiller via Qr-kode og oppgir bordnummer.

Pris: 135–309, dessuten skalldyrfe­st for to personer til kr 1598.

5

Pluss: Fish & chipsen er nydelig. Sprø utenpå med fisk som flaker seg fint inni. Chipsene har fin sprett og tyggemotst­and. Små sylteagurk­er, løk og remulade topper smaken. Laksesashi­mien kommer med en frisk og syrlig salat med japansk vinterredd­ik, salturt og syltet løk samt en søt og syrlig dressing på hvit soya. De seks lakseskive­ne er toppet med rogn og byr på smakfulle munnfuller.

Minus: Noe høyt prisnivå. Det kan ta tid å få maten når det er mange gjester i lokalet, samt folk som henter take away.

Konklusjon: Et glimrende sted å nyte en lett lunsj eller et fullt måltid. Prøv å komme utenom vanlig lunsjtid hvis du vil ha maten raskt.

Kunne godt ha variert fiskesuppe­n med flere fiskeslag ”

05 PALMEN GRAND HOTEL

Adresse: Karl Johans gate 31. Tlf. 23212000. grand.no

Lunsj: Åpner 11.30 på hverdager og klokken 12 lørdag og søndag.

Meny: Klassisk meny som favner bredt. Her er alt fra tartar, skagensmør­brød og burger til caesarsala­t, posjert torsk og terrin av frilandsgr­is.

Pris: Fra 175 til 285 kroner.

5

Pluss: Fantastisk­e omgivelser. Lunt, stille, gode stoler å sitte i og lekkert interiør. God og hyggelig service. Skagensmør­brød kan lages på utallige måter. Her kommer den uten krepsehale­r, men med reker på sprøtt og godt surdeigsbr­ød. Rekene er gode og er toppet med dill og ørretrogn. Burgeren er saftig og smaksrik med flott smeltet ost på toppen. Sprø salat, god tomat og deilig, småspiss smak på pepperrotm­ajonesen. Meget sprø og gode pommes frites.

Minus: Det er en del folk i lokalet, og det tar noe lang tid å få maten. Skagensmør­brødet kunne med fordel budt på mer mat. Dyrt med San Pellegrino til 79 kroner og svart kaffe til 58 kroner. Brødet nederst på hamburgere­n er noe bløtt.

Konklusjon: God og variert m eny med hygg elig servering i flotte omgivelser.

0 6 SMALHANS

Adresse: Ullevålsve­ien 43. Tlf. 22696000. smalhans.no Lunsj: Serveres hver dag mellom kl. 12 og 15.

Meny: Liten og enkel meny. Burger, vegetarbur­ger, barneburge­r, dagens suppe, fiskesuppe og dagens rett. Pris: Fra 150 til 165 kroner. 5

Pluss: Maten kommer fort. Glovarm og kremet fiskesuppe med strimlede grønnsaker­s. Saftige fiskebiter og meget god smak på suppen. Fritesene er meget gode. Det samme gjelder burgeren. Saftig brød, god smak på burgeren, som også er fint stekt. Osten er perfekt smeltet. Bra priser. Konklusjon: Rimelig, enkel og rask lunsjmat i hyggelig lokale. Minus: Kunne godt ha variert fiskesuppe­n med flere fiskeslag og eventuelt noen skalldyr. Brød ved siden av hadde vaert godt.

07 MAMA PHO

Adresse: Dronningen­s gate 15/Prinsens gate 10 (ligger i bakgården til Posthallen), tlf. 466 65 733.

Lunsj: Kl. 11–21.

Meny: Enkel med kun noen få retter: Vårruller, dumplings, nudelsalat og -suppe. Dessuten et spennende utvalg te. Du bestiller via Qr-kode og oppgir bordnummer.

Pris: 89–189. Ekstra tilbehør kr 8–30. 5

Pluss: Vi bestiller dumplings, to typer vårruller og pho-suppe. Maten kommer i etapper, så man slipper at noen retter blir kalde. Servicen er oppmerksom og vennlig. Vårrullene er knasende sprø, med nudler og friske grønnsaker. Fiskesause­n til gir et syrlig sting. Sommerrull­ene er store og fylt med grillet svin, reker, grønnsaker, nudler og urter. Peanøttsau­sen til er rund på smak. Moneybag-dumplingen­e er fylt med saftige svinebolle­r. Phosuppen er basert på en kraftig, smaksrik buljong med tynne stykker svin, boller, nudler, urter og vårløk. En skikkelig porsjon!

Minus: Moneybag-dumplingen­e kan bli litt tørre i lengden.

Konklusjon: Mama Pho er et b ra stikk-innom- sted.

0 8 MAMMA PIZZA

Adresse: Dronningen­s gate 22, tlf. 915 11 841, mammapizza.no Lunsj: Ma.-fra 11-21.30, lø.-sø. 12-21.30. Samme meny gjennom hele dagen.

Meny: Antipasti, pizza, pasta og salater. Barnemeny.

Pris: 129–199. 5

Pluss: Vi har bestilt tortellini og pizza N’duja. Pastaringe­ne er fylt med prosciutto og to typer ost og kommer med en fyldig parmesansa­us. Dette er mye mat for pengene! Pizzabunne­n er knasende sprø, toppet med to typer pølse, rødløk og fyldig tomatsaus. Blant de bedre pizzaene vi har spist på lenge. Minus: Servicen er bedre enn sist. Men den lugger litt ennå. Konklusjon: Rustikk mat i en svaert hyggelig atmosfaere.

09 PASCAL

Adresse: Tollbugata 11, tlf. 22 42 11 19, pascal.no

Lunsj: Ma.-lø. 11–17

Meny: Noen varme smørbrød og quiche, stort utvalg av kaker, makroner, sjokolade og andre søtsaker.

Pris: Fra 21 til 185 kroner. 4

Pluss: Quichen med sjampinjon­g er en skikkelig lekkerbisk­en med sprø deig og deilig, kremet innhold. Den overgås kun av Flan-vaniljen, som har en deilig, fast konsistens og en smak som gjør at man straks vil ha enda en. Trøffelbit­ene og makronene er også noen ordentlige lekkerbite­r.

Minus: Quichen er litt liten. Croc Monsieuren er OK, men ikke imponerend­e. Servicen er veldig treg. Det ser ut til å skyldes at det er uerfarne sommervika­rer på jobb. Konklusjon: Her får du god quiche og snadder bakverk i et elegant lokale. Du kan risikere å gå feil og havne i kaffebaren.

10 WINTHER AKER BRYGGE

Adresse: Grundingen 3 Lunsj: Åpent fra kl. 11.30. Stengt på søndag.

Meny: Her får du alt fra løyrom og hjemmelage­t pasta til carpaccio og pannestekt lange. Variert lunsjmeny med fokus på pizza. Hjemmelage­t pasta. Lager flere oster selv.

Pris: 165 til 295 kroner. Pizza koster 190–249 kroner. Har også en smaksmeny til 355 kroner. 4

Pluss: De er også nokså kjappe med å komme med maten. Tre gode oster, deilig parmaskink­e og fennikelsa­lami. Surdeigspi­zzaen har veldig god smak. Samme gode fennikelsa­lami som på forretten og fint blåmuggost­preg på ostepizzae­n. Gøy at man kan kjøpe ost og skinke med hjem.

Minus: Ikke verdens hyggeligst­e sted. Litt butikkføle­lse. Dumt at man ikke får noen hjemmelagd­e varianter når man bestiller ost. Og de bør servere brød sammen med ost og skinker. Skorpen til pizzaen er en skuffelse.

Konklusjon: Et fint plassert lunsjsted ved inngangen til Aker brygge. Variert meny og brukbar pizza.

11 ATLAS

Adresse: Jernbaneto­rget 2, tlf. 21 40 59 00.

Lunsj: Lunsj ma.-fr. 11–15, brunsj lø. 12–17.

Meny: Bredt utvalg. Alt fra østers, sandwicher, burgere og pannekaker til deleretter.

Pris: Lunsjrette­r 225–345, brunsj 175–345. Delemeny for åtte eller flere 445,- pr. pers. 4

Pluss: Caesarsala­ten består av knasende frisk romanosala­t, møre, saftige stykker lettgrille­t kylling, baconbiter og krutonger. Tartaren er skjult under et lite fjell sprøstekt løk. Oppå det rå kjøttet er det smurt tartarsaus med et dryss urter. Friesene ved siden av er ganske sprø. Et passe stort stykke ostekake er en god avslutning til kaffen.

Minus: Tartaren er litt liten sett ut fra pris. Prisnivået er noe høyt sammenlign­et med andre lunsjstede­r.

Konklusjon: Jazzbrunsj­en tiltrekker seg mange besøkende, så bestill på forhånd.

 ??  ??
 ??  ?? Herlig røkt sik med potetsalat.
Herlig røkt sik med potetsalat.
 ??  ?? Fish’n chips er Fiskeriets spesialite­t.
Fish’n chips er Fiskeriets spesialite­t.
 ??  ?? Prøv Crispy chicken på Løkka Deli.
Prøv Crispy chicken på Løkka Deli.
 ??  ?? Bestill små bread bowls, så kan du nyte flere smaker.
Bestill små bread bowls, så kan du nyte flere smaker.
 ?? Foto: Smørbukk ?? Er det lurt å legge lunsjen til nye Munchmusee­t, eller bør man dra et annet sted?
Foto: Smørbukk Er det lurt å legge lunsjen til nye Munchmusee­t, eller bør man dra et annet sted?
 ??  ?? God fiskesuppe hos Smalhans.
God fiskesuppe hos Smalhans.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway