Aftenposten

Som hentet ut av laereboken

- Tommy Sandsmark tommy@sandsmark.org

Veteranlag­et hadde en dårlig periode i Vm-kvaliken, men etter en kjemperund­e mot Danmark i runde 12 var Vm-plassen aldri truet. Jan «Mikkel» Mikkelsen landet en vrien utgang mot Estland:

Vest spilte ut ruter K, og når han ser singeltone­n i bordet, skifter han til spar 3, som går til Østs K og Syds E. Hvordan spiller du?

Godspillin­g av kløverfarg­en så forlokkend­e ut, så Mikkel spilte kløver til E og stjal en kløver. Så spar kn til Vests D, og nok en spar ga Syd stikk for spar 10. Nå kom en trumf til E, og D falt i Øst. En ny kløver ble stjålet med hjerter 4 og overstjåle­t av Vest med hjerter 6. Det kom ruter, som Syd stjal med hjerter 7 i bordet. Hva gjør du nå?

Det kan se ut som om du kan krysstjele resten, men Vests hjerter 9 hindrer dette. Men Mikkel hadde flere våpen på lager. Løsningen hans var å spille hjerter 10 fra bordet. Kaster Øst ruter, stikker du over med kn og stjeler god ruteren. Men hvis han legger kløver, legger du 8 fra hånden og stjeler god kløveren!

Denne typen kombiskvis dukker ikke opp så ofte, men er morsom å få til ved bordet. Vest kunne ha forpurret Syds plan ved å spille mer trumf etter å ha fått for hjerter 6. Men dette forringer naturligvi­s ikke Mikkels prestasjon.

Ved det andre bordet fikk Lars Eide lov til å spille 2 spar i Vest. Den greide han å lande, og Norge fikk dermed 11 IMP, vant kampen 31-7 og styrket sitt kandidatur for VM.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway