Aftenposten

Breaking news! Jeg kom ikke inn på elitestudi­et!

- Mah-Noor Baig (19)

Jeg heter Mah-Noor Baig, og jeg synes det er veldig viktig å skrive om hvor gjennomsni­ttlig jeg er. Avisene synes det er veldig interessan­t å skrive om toppstuden­ter og elitestudi­er vi ikke kan relatere oss til, så la meg skrive en hel artikkel om hvor gjennomsni­ttlig jeg er. La meg fortelle dere om min «elitereise». Helt siden Vg1 har jeg hatt klare planer om å studere statsviten­skap. Jeg har alltid vaert samfunnsen­gasjert og politisk aktiv, og da gir det mening å studere statsviten­skap. Dessuten var snittet høyt i Oslo, og det hørtes «høy status» ut å komme inn på noe sånt. Derfor jobbet jeg mot statsviten­skapsstudi­et i tre år. Men da jeg skulle sjekke hva jeg hadde kommet inn på, hadde jeg fått studieplas­s på «Kultur og kommunikas­jon». Annetvalge­t. Manuset jeg hadde skrevet til meg selv i tre år, ble brått endret.

Flaut å dele. Vi spoler frem i tid. Det var på tide å dele hva man hadde kommet inn på. Så flaut for meg, fordi jeg hadde gått rundt og sagt til alle at jeg skulle studere statsviten­skap. – Ja, Mah-Noor, hva skjedde med det? – Jo, jeg kom på annetvalge­t. La meg forklare hvorfor det endte opp med å vaere positivt likevel. Kultur og kommunikas­jon hørtes ikke veldig spesielt ut. Det hørtes ikke like fancy ut som statsviten­skap. Søren, mistet jeg litt sosial status nå? Vel, så laerte jeg at studiet mitt egentlig er en sammensetn­ing av psykologi, sosiologi, sosialantr­opologi og statsviten­skap. Forelesnin­gene jeg har hatt frem til nå, er veldig interessan­te. En bedre plan. Alt i alt trives jeg mye bedre med plan B. Jeg hadde ikke sagt ja til studieplas­s på statsviten­skap i dag. Dette er min elitehisto­rie. Så ... Var det interessan­t å lese om studieløpe­t mitt, som en gjennomsni­ttlig elev? Det er poenget mitt, folkens! Hvorfor bry seg om andres studieløp, hva folk kommer inn på, eller hva folk har i karakterer eller snitt? Karakterpr­ess er noe av det mest unødvendig­e vi skaper - for andre og oss selv. Kjaere lesere, i dette innlegget har jeg bevist hvor uinteressa­nt det er å lese om andres karakterer og studieløp. Fokuser heller på deres eget og gjør deres beste, selv om det noen ganger ikke strekker til. Plan B eller G kan vaere bra for dere også!

 ?? Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ?? Mah-Noor Baig (19) kom ikke inn på statsviten­skap på Universite­tet i Oslo. Det skulle vise seg å bli en god ting.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Mah-Noor Baig (19) kom ikke inn på statsviten­skap på Universite­tet i Oslo. Det skulle vise seg å bli en god ting.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway