Aftenposten

Historisk strømtopp i august

-

Årets august ble augustmåne­den med den høyeste strømprise­n noensinne. Gjennomsni­ttsprisen lå på 75 øre pr. kilowattim­e.

– Det er tørt og varmt vaer kombinert med uvanlig høye strømprise­r i Europa, forklarer direktør for krafthande­l Andreas Myhre i Entelios, et dattersels­kap av Agder Energi, til E24.

I Norge fører det tørre vaeret til mindre vann i magasinene, og da stiger prisene.

Hittil i september har prisene steget videre, og de lå mandag på 1,18 kroner pr. kilowattim­e, det høyeste hittil i år, ifølge strømbørse­n Nordpool. I Nord-norge er prisene derimot fortsatt ganske lave fordi ressurssit­uasjonen er bedre, og overføring­skapasitet­en er manglende. (NTB)

Mandag var 94 koronasmit­tede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på seks pasienter fra fredag. 14 av pasientene får respirator­behandling, og 34 ligger på intensivav­deling.

71 av koronapasi­entene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, åtte er innlagt i Helse Midt-norge, åtte er innlagt i Helse nord, og sju er innlagt i Helse vest.

25 av pasientene på intensivav­deling er innlagt hos Helse sør-øst, fire er innlagt hos Helse nord, tre er innlagt hos Helse Midt-norge, og to er innlagt hos Helse vest.

Siden februar i fjor har

167.265 personer fått påvist koronasmit­te her i landet, viser mandagens tall fra det nasjonale meldesyste­met for smittsomme sykdommer. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway