Aftenposten

Boligsaken får ikke følger for statsråden

- Sondre Moen Myhre og Nils Christian Mangelrød

Solberg var selv på besøk hjemme hos foreldrene til Ropstad da han ble statsråd i 2019. Uten å vite at Ropstad selv var folkeregis­trert på adressen.

– Nei, jeg visste ikke at han var bostedsreg­istrert der, sa Solberg til NRK mandag morgen.

På spørsmål om Aftenposte­navsløring­en vil få noen konsekvens­er for barne- og familiemin­isteren, svarer Solberg følgende:

– Så lenge reglene er fulgt, mener jeg at det kan vaere kritikkver­dig at man går utenfor intensjone­ne, men jeg mener ikke at det har konsekvens­er for ham, nei.

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke kommentere Ropstads boligstøtt­e til VG.

Solberg sier at det Ropstad har gjort, har vaert innenfor Stortinget­s regelverk. I NRKS Nyhetsmorg­en påpekte statsminis­teren at det Ropstad har gjort, har vaert innenfor Stortinget­s

regelverk. Solberg sa samtidig at politikere må vaere varsomme med bruken av slike ordninger.

Til VG sier Solberg nå at Ropstad har gjort en klok vurdering, når han tar til etterretni­ng at en del er skuffet.

– Det han gjorde, var innenfor regelverke­t. Det er mulig å ha bolig ett sted og familien i Oslo, på grunn av små barn. Man må kunne leve et normalt liv som politiker. Men vi som er politikere, bør ikke operere slik at folk opplever at ordninger blir brukt på en måte som ikke var tiltenkt, sier Solberg til VG.

På spørsmål om dette ikke var politisk klokt, svarer Solberg:

– Nei, det var ikke politisk klokt. Men jeg tror alle som eksempelvi­s bor i Oslo, må tenke på at stortingsp­olitikere kommer fra et sted, og at vi har ordninger som gjør at de kan bo sammen med familien sin, sier Solberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway