Aftenposten

Olav Fykse Tveit

-

Preses og biskop i Den norske kirke

– Å bli biskop eller preses i Den norske kirke skjer ved en prosess der andre tar initiativ og styrer gjennom nominasjon, valg og utnevnelse. Man kan gjøre nokså lite direkte selv gjennom egen innsats i en søknad og selvpresen­tasjon. Men indirekte er det kanskje det som skjer. En blir nominert og utnevnt på basis av hva andre har sett og vurdert som relevante resultater av det man har gjort. Selve ansettelse­n i stillingen er én side ved saken. Man må også fylle den med innsats, som gjør at det blir en viktig posisjon som er til nytte og glede for Kirken og samfunnet. Det arbeidet må gjøres hver dag.

Så om du spør etter prosent, er det vel ut fra det jeg sier, grunn til å si at egen innsats er mer enn 50 prosent.

Peggy Hessen Følsvik LO-leder

– Min posisjon i samfunnet beror på at jeg represente­rer en arbeidstag­erorganisa­sjon med naermere én million medlemmer. Hele fagbevegel­sens makt hviler på erkjennels­en av at selv om hver og en av oss kanskje betyr lite, så har vi styrke sammen. Det viktige er ikke hvem som er leder i LO, men hvor mange og hvor bredt vi klarer å forene.

I hele mitt yrkesaktiv­e liv har jeg hatt tillitsver­v i fagbevegel­sen. Tillitsver­v – på alle nivåer i en organisasj­on – er noe du gjør deg fortjent til. Men uansett egen innsats: Det hadde ikke vaert mulig uten organisasj­onen i ryggen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway