Aftenposten

Johan H. Andresen

- Sjefredakt­ør

Eier og styreleder i Ferd

– Utgangspun­ktet mitt, som den som ble utpekt til å bli den neste eier av familiebed­riften, ga meg en svaert privileger­t start, altså flaks. Det som er skapt av verdier senere, er et resultat av innsatsen til mine kolleger i Ferd og i våre bedrifter i en periode der jeg har vaert konsernsje­f eller styreleder. Om resultaten­e har vaert bra, får andre uttale seg om. Men måten Ferd har skapt verdier på, har kanskje vaert grunnen til at jeg har fått andre muligheter til å bidra, som å bli leder for Oljefondet­s etikkråd.

Gjennom vårt arbeid med sosiale entreprenø­rer møter jeg mange unge som har en bakgrunn som gjør at de ikke fikk muligheten til å vise sitt potensial. Jeg er derfor mer opptatt av hvordan vi kan utløse en persons potensial enn av vedkommend­es konkrete tidligere resultater. Dette er årsaken til at sosialt entreprenø­rskap skaper nye, men ikke like, muligheter for mange mennesker, enten de er unge, eldre, med rusbakgrun­n eller understimu­lerte. Mine medfødte privilegie­r kan jeg altså bruke et helt liv på å fortjene.

Benedicte Bjørnland Politidire­ktør

– Jeg hadde ikke hatt stillingen jeg har i dag, uten hardt arbeid over år. Så til en viss grad er stillingen et resultat av egen innsats. Men vel så viktig er det at jeg er blitt gitt muligheter av sjefer som har hatt troen på meg. Og ikke minst: Jeg har vaert på riktig sted til riktig tid. Jeg har vaert heldig med en ektefelle som har støttet meg. Det er således ikke til å komme forbi at en del tilfeldigh­eter har spilt inn.

Jeg har aldri hatt en plan for hva jeg skulle bli der fremme. Jeg planla hverken å bli politimest­er, sjef for PST eller politidire­ktør.

Muligheten­e kom min vei, og jeg grep dem.

Jeg er vokst opp i et hjem der høy arbeidsmor­al har vaert en kjerneverd­i Trine Eilertsen,

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway