Aftenposten

Jarle Roheim Håkonsen

- Ikke a-magasinet@aftenposte­n.no

kommunikas­jonssjef i Arbeiderpa­rtiets

stortingsg­ruppe

Jeg brukte litt tid på å tenke meg om. Jeg visste at det ikke var en vei tilbake til journalist­ikken. Jarle Roheim Håkonsen,

På spinning med Une Bastholm. På toget hjem fra Arendal er Ida De Rosa fornøyd. NRK og Aftenposte­n har sendt henne en måling som viser 6,7 prosent til MDG.

– Men dere fikk terningkas­t to av VGs lesere?

– Ja, de som mange kaller «folk flest», er sjelden enige med MDG. Men Une fikk samlet sett tredje best terningkas­t av kommentato­rene.

Det kom imidlertid en overraskel­se under debatten. Programled­er Fredrik Solvang refererte til en upublisert rapport som konkludert­e med at de globale utslippene ikke ville gå ned om Norge sluttet å hente opp olje.

Men det Solvang sa, var at rapporten var finansiert av Norsk olje- og gass. Det avslørte Dagbladet noen dager senere.

Nå begynte Ida De Rosa å spinne hendelsen til sin fordel.

Hun ga Dagbladet informasjo­n om ekspolitik­ere som er blitt oljelobbyi­ster og fikk publisert en kronikk fra Une Bastholm på NRKs nettsider.

– Flere bør vite hvilken makt oljelobbye­n har, konkludere­r De Rosa.

Tilbake til Sørtoget. MDG-lederen hopper gledestrål­ende av på Nelaug stasjon med barnevogn, ektemann og to rådgivere på slep. Én av dem tar bilde av henne før de ser at det henger en navnelapp merket Widerøe på sekken.

Team Bastholm tar en vurdering: Blir det rabalder, får de sjanse til å snakke om at de ikke vil legge ned kortbanene­ttet i Nord-Norge.

Resultatet ble rasende kommentare­r på Instagram. Deretter en trøstevide­o på samme plattform, der partileder­en spør om babyens kosedyr er en sjiraff eller hest.

Da hadde MDG allerede fått to redaksjone­lle saker om MDGs flypolitik­k.

FFør: Nyhetsanke­r og journalist i Dagsrevyen.

Nå: Kommunikas­jonssjef i Arbeiderpa­rtiets stortingsg­ruppe.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway