Aftenposten

Delkontrak­ter er også viktige

- Tommy Sandsmark tommy@sandsmark.org

Det er ikke bare i utganger og slemmer at det skjer fine ting i bridgen, I NM Mix Lag demonstrer­te Maria Ursin Ingebrigts­en god oversikt i denne delkontrak­ten:

Vest spiller ut kløver 8, og Øst vinner med E. Han skifter til kløver D. Vil du legge en spilleplan? Maria stakk med K, spilte hjerter til K og deretter en spar fra bordet til håndens kn og Vests D.

Vest spilte nå en hjerter til bordets kn, Østs D og Syds E. Nå kom spar E. Øst kastet ruter 4, og så kom en hjerter til stjeling. Etter disse innledende oppmykning­søvelsene var stillingen:

Her gjelder det å følge godt med i timen, og passe på hvem som legger ha og i hvilken rekkefølge. Samtidig bør du ha i bakhodet hvem av motspiller­ne som har meldt.

Maria holdt godt styr på all den info som var vesentlig, og viste meget god oversikt da hun deretter spilte kløver 9 fra bordet. Øst kom inn på kn, men hadde ingen fornuftig fortsettel­se, for han var både eliminert og innspilt. Ruter ville gi Syd hjemgang på ruter K, og en ny kløver ville vaere til dobbeltren­ons. I så fall kaster Syd ruter fra hånden, stjeler på bordet og spiller ruter K slik at Vest holdes ute. Da får hun stjålet håndens siste hjerter:

Godt spilt av Maria, som beholdt roen og oversikten og fant det flotte innspillet. Vest var nok ikke våken, for da han kom inn på spar D, hadde Syd alt vist 12HP uten å åpne med 1NT. Hun kunne dermed ikke ha ruter E, og et ruterskift ville føre til bet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway