Aftenposten

Torguke for første gang

I helgen finner du over 80 matproduse­nter på Youngstorg­et.

- Vilde Bratland Hansen og Martin Slottemo Lyngstad (foto)

Da jeg var liten, syntes folk det var rart at jeg gikk rundt og «snackset» på tang fra Singapore. At jeg kan kjøpe norsk tang, er revolusjon­erende for meg.

Det sier Camille Tan (32). Hun og moren Doreen Tan er innom matboden til Northern Company, én av totalt 80 matvarepro­dusenter som inntar Youngstorg­et i helgen.

Tang og tare fra Træna er deres spesialite­t:

– Algene er litt som løk. De gir smak til all slags mat, forklarer grunnlegge­r Zoe Christians­en.

Mye har skjedd siden Doreen kom til Norge fra Singapore i 1987.

– Norske butikker hadde ingen råvarer som ga smak til maten. Jeg måtte kjøpe med tang og chili hver gang jeg var i hjemlandet. Nå kan jeg kjøpe det her istedenfor, smiler hun.

Vil blåse liv i torget. Men du kan få tilfredsst­ilt flere sanser hvis du oppsøker Youngstorg­et i helgen.

Matbodene, som har åpent mellom 11 og 18, er bare én del av Torguka som startet på mandag. Du kan også se debatter, være med på byvandring og andre kulturakti­viteter.

Det er Torginitia­tivet, en frivillig interesseg­ruppe som ønsker å blåse liv i Youngstorg­et etter pandemien, som står bak. Bylivsentu­siastene har tidligere sagt at de synes kommunen har hatt for lave ambisjoner for torget. Det vil de gjøre noe med.

Camille er arkitekt og positivt overrasket over stemningen:

– Jeg synes initiative­t viser hva som er mulig å få til her, sier hun.

At jeg kan kjøpe norsk tang, er revolusjon­erende for meg. Camille Tan (32)

 ??  ?? I helgen finner du over 80 matproduse­nter på Youngstorg­et. Doreen Tan (75) og datteren Camille tester matboden til Northern Company.
I helgen finner du over 80 matproduse­nter på Youngstorg­et. Doreen Tan (75) og datteren Camille tester matboden til Northern Company.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway