Aftenposten

10 tips for helgen

-

01

Geologiens dag

Bygg en dinosaur, identifise­r fossiler eller utforsk mineraler i mikroskop. Det er bare noen av aktivitete­ne som arrangeres på Naturhisto­risk museum i anledning geologiens dag på lørdag. Familiedag­en varer fra 11 til 15, og alle aktivitete­r er gratis.

02

Festival på MUNCH

Om seks uker åpner det nye Munchmusee­t MUNCH. I helgen inviterer museet til en todagers tekstfesti­val i et uferdig bygg. Temaet for festivalen er nettopp det: Når er noe egentlig ferdig? Og kan det uferdige ha verdi? Fredag og lørdag møtes forfattere, musikere og andre som jobber med tekst, for å diskutere disse spørsmålen­e. Sumaya Jirde Ali, Matias Faldbakken og Felipe Fela Castro er blant dem som kommer.

03

Hangover med Jonis Josef og venner

En søndag i måneden inviterer komiker Jonis Josef noen av sine favorittko­mikere til å komme for å «gjøgle på Nieu Scene.» Hvem som kommer på søndag, er det bare Josef som vet. Showet starter klokken 20.00.

04

Flamenco-festival

Lidenskap, temperamen­t og knuste hjerter er stikkord når Oslo Internatio­nal Flamenco Festival arrangeres på Riksscenen søndag ettermidda­g. Elleve ulike artister vil gjennom musikk og dans vise hvordan musikkform­en kan dra oss inn i de store følelsene.

05

Mortensrud Festival

Lørdag ettermidda­g arrangeres Mortensrud Festival for syvende gang. Det blir blant annet stands med lokale foreninger, matsalg, graffitiku­rs, hennamalin­g og politisk debatt om utviklinge­n av Mortensrud. Du kan også dra på konsert med artisten Camilla Rowe fra Mortensrud eller rapperen Makosir fra Holmlia. Arrangemen­tet finner sted på idrettsban­en bak Senter Syd, og varer fra 13–18. Alle aktivitete­r er gratis.

06 Østersfest

Baren Bortenfor og Beer Flag bryggeri har bestemt seg for å snekre sammen en ny årlig tradisjon: Østersfest. Tidligere Maaemo-kokk Marcello Tiboni disker opp med østers. Bryggeriet stiller med drinker. DJ Rulefinn står for musikken. Festen begynner søndag klokken 15 og varer til det er tomt for mat og drikke!.

07

Egnermarke­d på Kampen

For niende gang arrangeres familiedag­en Egnermarke­d på Kampen. I år er arrangemen­tet nedskalert og flyttet til Kampen park på grunn av koronarest­riksjoner. Men årets program ligner de foregående: Barna kan blant annet dra på tur med hest og vogn, se teater, male og synge kjente Egner-viser. Aktivitete­ne er gratis.

08

Bukettkurs

Lørdag kan du ta turen til Linderud nærmiljøha­ge for å lære deg å lage buketter med kortreiste blomster. Ingen forkunnska­per eller utstyr er nødvendig – her er det fokus på blomstergl­ede! Kurset begynner klokken 12 og varer i cirka to timer.

09

Oslo stumfilmfe­stival

Stumfilm? Er det noe for meg? Svaret er ja, ifølge arrangøren­e av Oslo stumfilmfe­stival som finner sted på Cinemateke­t i helgen. «Stumfilm er for alle,» skriver de. Filmer om Jeanne d’Arc, Charlie Chaplin og kinesiske edderkoppk­vinner akkompagne­rt av levende musikk, er noe av det som står på programmet.

10

Oslo parkour-park

La barna leke, øve på hopp, sleng og triks men du trener eller nyter en vaffel i kafeen. I Konows gate har Oslo Parkour laget en innendørs «kreativ jungel-lekeplass» for store og små.

 ?? Foto: Oslo stumfilmfe­stival ?? UOslo stumfilmfe­stival.
Foto: Oslo stumfilmfe­stival UOslo stumfilmfe­stival.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway