Aftenposten

Grønt nivå i osloskolen – til hvilken pris?

- Kristin Steien Bratlie

Rekk opp hånden, alle foreldre til elever på videregåen­de skole som har eller har hatt ungdommer i karantene og/eller isolasjon de siste ukene!

Selv har jeg en sønn som har vaert på skolen 20 prosent av tiden siden oppstart i august. Nå er han, som mange i klassen, smittet og kan først gå tilbake på skolen i midten av neste uke.

Min bekymring er for så vidt ikke delta-varianten. Det jeg er mest urolig for, er hvordan ungdommene skal klare å henge med faglig.

Hele skoleåret 20/21 var naturlig nok preget av ustabilite­t, hybridløsn­inger og rødt og gult nivå, med alle på Teams og av og på halve klasser. Og jeg er virkelig imponert over hvordan skoler og laerere fant alternativ­e løsninger for undervisni­ng i en unntakstil­stand.

Nå skal plutselig alt vaere «normalt» på grønt nivå. Men slik er det ikke. Smittebølg­en har rammet skolen, og mange ungdommer må holde seg hjemme. Men på grønt nivå finnes ikke et godt alternativ­t opplegg for dem som må holde seg hjemme, og de går glipp av mye undervisni­ng.

Som mor er jeg bekymret for følgefeile­ne som nå oppstår utover skoleåret, når mange kommer «skjevt ut fra hoppkanten» og ikke får med seg undervisni­ngen fra start.

Jeg vet ikke hvem som skal ta ansvaret for et godt undervisni­ngstilbud til alle, skolene selv eller politikern­e. Men jeg håper virkelig noen snart kommer opp med løsninger, slik at ikke dette skoleåret også blir haltende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway