Aftenposten

Trond Kvernland

- Arvid Ystad Stig Nielsen

Det var med sorg vi mottok beskjeden om at vår gode tennisvenn Trond Kverneland, født 19. oktober 1941, døde torsdag 9. september. Trond slo sine første slag på Njårds baner i Oslo ti år gammel. Siden ble tennis hans store lidenskap, og han var blant landets beste juniorspil­lere på slutten av 1950-årene, med skarpe NM-plassering­er. Han deltok i en rekke turneringe­r rundt i landet med hederlige resultater og var en fryktet «fighter» med stor evne til å vinne lange, jevne kamper. Han ble norgesmest­er for lag med Njård i 1965. Han ble en ivrig deltager i veterantur­neringer og dessuten alltid på plass når gamle venner møttes til de faste doubletime­ne på Njård og på riksanlegg­et.

Etter siviløkono­mstudier i USA startet Trond i reklamebra­nsjen og senere i DnC, men ble så generalsek­retaer i Tennisforb­undet, hvor han ledet arbeidet med å bygge riksanlegg­et for tennis på Hasle. Han reiste mye rundt i Norge for å inspirere klubber til å anlegge tennisbane­r. Han startet bladet Tennis og var redaktør her en periode.

Trond ble siden generalsek­retaer i Njård. Han brant for å arrangere tennisturn­eringer og underviste barn i tennis på SFO på Smestad skole i hele 22 år.

Trond var viljesterk og en allsidig idrettsman­n. Trond hadde en «fair play»-innstillin­g og var raus med kompliment­er, også til sine motstander­e på banen. Blant alle hans pokaler sto også idrettssta­tuetten.

Også andre ting i livet var viktig. Å vaere om bord i katamarane­n med familie og venner, betydde mye. Det gjorde også turer i skog og mark. Han elsket å hugge, sage, kløyve og stable ved på hytta. Klassisk musikk var en lidenskap. Trond tok ikke seg selv alt for høytidelig. Det var alltid hyggelig å vaere sammen med Trond. Han er dypt savnet.

Varme tanker går til hans kone Hilde og hans sønner Anders og Tarald.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway