Aftenposten

Raymond Rooth

-

Raymond Rooth ble født 12. juli 1932. Han gikk bort den 10. oktober 2021 etter kort tids sykeleie.

Ved Raymonds bortgang i en alder av 89 år har mange av hans tidligere kolleger mistet en inspireren­de leder, andre en hjelpsom venn.

Raymond Rooth hadde utdannelse som ingeniør og bedriftsøk­onom. Han ble ansatt i Norsk Viftefabri­kk i 1959 som prosjektin­geniør og gikk av som administre­rende direktør i 1992. Han fortsatte som styreforma­nn i flere år etter at bedriften ble omdøpt til ABB Miljø.

I 1989 ble han også tilsatt som viseadmini­strerende direktør i det verdensoms­pennende miljøselsk­apet Flakt AB.

Raymond Rooth var medlem av NTVA Norges Tekniske Vitenskaps­akademi og mottok i 1988 Venezuelas utmerkelse Fransisco de Miranda for utmerket vitenskape­lig innsats der.

Under Raymond Rooths ledelse utviklet Norsk Viftefabri­kk seg til å bli ledende innen ventilasjo­n, inneklima, energigjen­vinning og miljø. Han var instrument­ell i arbeidet med å gjøre bedriften til den gang å bli verdensled­ende som leverandør av rense- og gjenvinnin­gsanlegg for aluminiums­industrien. Innen dette var han meget dyktig til å delegere ansvar og arbeidsopp­gaver til sine medarbeide­re.

Raymond var en kunnskapsr­ik og meget motiverend­e leder. Hans innsatsvil­je smittet over på de mange han kom i berøring med.

Etter at han gikk av med pensjon har han sammen med sin kone Aud tilbrakt vintrene på favorittst­edet deres i California. Her fikk de også hyppig besøk av sin naere familie og venner.

Raymond beholdt sitt intellekt til siste slutt og var en stadig inspireren­de og utfordrend­e diskusjons­partner.

Våre varme tanker går til hans kone Aud og hans store familie.

Kjell Ove Hagen, Arne Malonaes, Odd Hole og Helga Maeland

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway