Aftenposten

18-åring løslates etter knivstikki­ng i Trondheim

-

Siktet. Politiet vil ikke be om varetektsf­engsling av 18-åringen som er siktet for å ha knivstukke­t en 17-åring i Ila i Trondheim lørdag kveld. – Han blir løslatt, men er fortsatt siktet for grov kroppsskad­e, sier politiadvo­kat Christian Spets til Adresseavi­sen. Spets er påtaleansv­arlig for saken i Trøndelag politidist­rikt. Den knivstukne 17-åringen ble ikke livstruend­e såret.

Politiet har snakket med vitner som skal ha vaert på stedet både før, under og etter knivstikki­ngen. De har også beslaglagt det de mener skal vaere den aktuelle kniven. Den går nå gjennom kriminalte­kniske undersøkel­ser.

18-åringen ble avhørt søndag kveld. Han har ikke tatt standpunkt til spørsmålet om straffskyl­d, sier forsvarere­n hans, advokat Arve Røli, til Adresseavi­sen.

– Vi skal kartlegge den bakenforli­ggende konflikten i den videre etterforsk­ningen. Det var fornaermed­e som oppsøkte siktede på hans bolig. Knivstikki­ngen skal ha skjedd utenfor denne boligen, sier Spets til Adresseavi­sen.

Advokat Erik Widerøe er oppnevnt som bistandsad­vokat for 17-åringen. Han bekrefter at bakgrunnen for kniv-volden var en konflikt mellom de to som har eskalert.

Den siktede har nå besøksforb­ud mot 17-åringen. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway