Aftenposten

Røff, men snill tyr på Torshov

Én rett skuffer, en er midt på treet – men den siste kommer vi gjerne tilbake for.

- Dagobert og Ronja Sagstuen Larsen (foto)

Grünerløkk­a er blitt for fancy. Sagene er kåret til en av verdens kuleste bydeler. Torshov fortsetter å vaere en skjult perle. Nå har man fått et sted som kan lokke de litt hippe: Tyren.

Lokalet er røft, men innbydende. Servitøren­e er unge, ivrige og stort sett oppmerksom­me. Menyen er annerledes enn på nettet, men også mer fristende: Hva sies om en Scampi Bloody Mary, torsk panko med en erte-/korianders­alsa, kylling i molesaus eller snegler som tapas?

– Snegler! Dét er det lenge siden jeg har fått! Spisevenne­n er godt fornøyd.

Vi lar oss ikke be to ganger, og ber samtidig om pimientos padron og falafel til forretter. Alt til å deles.

Sting og skuffelse. Spisevenne­n får en rykende panne med snegler som svømmer i en blanding av olje og hvitløk. Han får ikke ha den i fred lenge før vi er frempå med ivrige gaffelstøt.

– Savner jeg at de kommer i sneglehus? Både ja og nei, sier Spisevenne­n.

Vi har også fått en stor skål pimientos padron. De er lune, men også med et visst sting.

Bordvennin­nen er derimot ikke begeistret for falafelen med hummus.

– Kikertsbol­lene er små og knallharde mens hummusen nesten ikke har smak. Dette er den klart svakeste tapasrette­n, sukker hun.

Stanger mot veggen. Hovedrette­ne kommer stort sett fra grillen eller ovnen: pizza og burgere, pulled pork eller Surf & Turf. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg spiste sistnevnte, så valget er enkelt.

Mens Bordvennin­nen orienterer seg i pizzajunge­len, har Spisevenne­n lettere valg blant burgeralte­rnativene: Du kan enten få smashburge­r på okse, kyllingbur­ger eller en vegetarisk utgave. Skal du ha noe ved siden av, finnes det diverse utgaver av potet – stekt, fries, søtpotetfr­ies, trøffelfri­es, coleslaw på rødkål eller grønn salat.

Man reklamerer med at kjøttet kommer fra den lokale slakteren Strøm-larsen like ned i gaten. Den kommer med en stor, svart grillet villreke ved side, og cherrytoma­ter.

Dessverre har villreken et dvaskt halestykke som faller sammen når man kommer borti det. Selve biffen er skåret i halvtynne skiver og mister raskt varmen, men er ellers godt stekt. En cajunsaus med et mildt sting retter opp noe av det triste inntrykket.

Smashburge­ren kommer som to tynne, krydrede, saftige patties. Cheddarost, sylteagurk, bacon og salat gir burgerne smak og tekstur. Spisevenne­n og jeg har bedt om fries til våre retter. Med fries og ekstra dressing kommer våre retter på over 300 kroner for Surf & Turf og drøyt 200 for burgeren. Det er de strengt tatt ikke verd.

Dette var noe helt annet! Da er det opp til pizzaen å redde inntrykket. Pizzautval­get er mye større enn vi hadde fått inntrykk av på nettsiden, men siden man har en variant som heter Tyren, er valget lett.

Det skal også vise seg å vaere et lykkelige valg, for her stemmer det meste: Luftig, knasende bunn, små, gode kjøttbolle­r, boblende, rennende mozzarella, pimientos, chili og en smak av hvitløk.

Bordvennin­nen har bedt om grønn salat til, og jeg napper et par friske blader fra hennes tallerken.

De har bare to desserter, men Spisevenne­n vil heller teste utvalget av øl, så Bordvennin­nen og jeg avslutter med kaffe før regningen.

Prisnivået er ikke så mye lavere enn naermere sentrum, og strengt tatt er det bare pizzaen vi opplever er verd prisen.

– Få med at ølet er rimelig, sier Spisevenne­n. – Det og pizzaen gjør stedet verd et besøk!

Adresse: Vogts gate 60, tlf. 21 90 40 50, tyrentorsh­ov.no

Åpningstid­er: Ma. 15–23.30, ti.-fr. 15–01, lø.sø. 13–01

Prisnivå:

Middels

Hva vi spiste: Diverse tapas, surf’n’ turf, pizza og burger

Hva det koster: Tapas/småretter 45–179, hovedrette­r 149/239, burgere 149/155, tilbehør 15–59, pizza 159–189, barnemeny 69–89, desserter 89

Passer for: Bra sted for litt å spise før konsert, teater eller forestilli­ng på Soria Morias ulike scener rett over gaten. Både vennegjeng­er, enslige gjester og par her denne kvelden og stort spenn i alder.

Lydnivå: Samtalene fra bordene rundt kan bli høylytte, men ingen sjenerende bakgrunnsm­usikk.

Vegetarret­ter: Noen.

Rullestolv­ennlig:

Ja.

Innsidetip­set: Prøv en pizza eller noen av tapasrette­ne sammen med noen øl – de har en egen ølmeny.

Miljø:

Meny:

Mat:

Service:

Verdi for pengene: 4 4 4 4 3

❝ ... strengt tatt er det bare pizzaen vi opplever er verd prisen

 ?? ?? Tyren har et røft, men hyggelig lokale.
Tyren har et røft, men hyggelig lokale.
 ?? ?? Kjøkkenet byr på alt fra tapas og burger til pizza og enkelte hovedrette­r.
Kjøkkenet byr på alt fra tapas og burger til pizza og enkelte hovedrette­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway