Aftenposten

Slik kom Caroline Graham Hansen i superform

Landslagss­jefen mener Caroline Graham Hansen aldri har vaert bedre.

- Nicholas Bergh

Fra herjing for Norge tilbake til verdens beste klubblag. Slik er hverdagen for Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen nå.

Landslagss­jef Martin Sjögren mener Graham Hansen aldri har vaert bedre enn denne høsten. Ingen har flere målgivende (5) i den spanske ligaen.

– Hva gjør at du har tatt det steget? – Først og fremst klubbhverd­agen min. Hvis man er et sted hvor man har veldig gode medspiller­e rundt seg, samt et bra system der man får utvikle seg og blir pushet hver dag på trening, da kommer resultaten­e om man er villig til å jobbe hardt for det, sier Graham Hansen til Aftenposte­n.

Skade-laerdom. At Graham Hansen har ferdighete­r i verdenskla­sse, har fotballeks­perter visst i årevis. Men ofte har skader stått i veien.

– Hva har du gjort for å legge skadene bak deg?

– Det handler om å vaere tålmodig og bruke skadeperio­dene til å bli bedre på svakhetsom­råder fysisk. Man laerer også mye av det mentalt. Man laerer hva som kreves av fysisk trening, sier Graham Hansen, som sier «bank i bordet» når hun snakker om skader.

– Har du blitt mer tålmodig?

– Det er ganske normalt. Når man er ung og lovende, vil man fort opp og frem. Så da det ble bråstopp, sier det seg selv at det ble tungt. Det handler om å akseptere at veien tar litt lang tid. Det har ikke alltid vaert lett å vaere tålmodig, men jeg har løst det på min måte, sier Graham Hansen.

– Mange gode år igjen. Og nå handler det kun om å kose seg med fotballen for 26-åringen. Lekne finter. Lure stikkere. Livet smiler i Barcelona.

– Har vi sett det beste av deg?

– Jeg håper ikke det. Jeg håper jeg har mange gode år igjen. Jeg håper jeg har masse mer å utvikle, slik at jeg kan ta nye nivåer hver sesong som kommer.

For helt på toppen, det er ikke Graham Hansen – i hvert fall hvis man skal tro på Ballon d’Or-kåringen. Der var nemlig ikke Norges stjernespi­ller engang nominert. Det skjønte landslagss­jef Martin Sjögren lite av.

– Jeg synes det var veldig rart at hun ikke var blant de 20 nominerte spillerne. Hun ga svar på tiltale i dag, det kan man trygt si, sier Sjögren, etter Graham Hansens briljante kamp mot Belgia.

❝ Det handler om å vaere tålmodig og bruke skadeperio­dene til å bli bedre på svakhetsom­råder fysisk Caroline Graham Hansen

 ?? Foto: Terje Pedersen, ?? U Caroline Graham Hansen er kaptein og stjernespi­ller på Norge.
Foto: Terje Pedersen, U Caroline Graham Hansen er kaptein og stjernespi­ller på Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway