Aftenposten

Erik Edsberg

-

Beskjeden om at vår kjaere venn og kollega Erik Edsberg var gått bort 25. september 2021, var usigelig trist å motta. Han var et hedersmenn­eske og et forbilde.

Erik var født 18. juli 1936 og vokste opp i Oslo. Han tok artium i 1956 og befalsskol­e året etter. Erik startet sine studier ved NTH (nå NTNU) i 1958 i teknisk fysikk; en av de vanskeligs­te linjene å komme inn på.

Han begynte sin løpebane på institutt for industriel­l økonomi og organisasj­on og med fagfelt som skulle prege ham hele livet. Kombinasjo­nen produksjon­steknikk og økonomi uløselig knyttet til mennesket i arbeid er uhyre spennende, men utfordrend­e.

Hans faglige tyngdepunk­ter var forskning og undervisni­ng innen operasjons­analyse, industriel­l planleggin­g og ledelse, arbeidsstu­dier og arbeidsmil­jø.

På institutt for økonomi og organisasj­on gikk Erik hele karrierest­igen fra stipendiat fra høyskolele­ktor og laboratori­eingeniør til dosent og senere professor. Han var i tillegg instituttb­estyrer i en fireårsper­iode. I løpet av disse årene rakk han også ett år som gjesteprof­essor ved Cardiff University i Wales og som gruppelede­r for OECDs Halden Project.

I 1984 ville Erik prøve noe annet og startet ved Arbeidsmil­jøsenteret i Oslo, først som assisteren­de direktør. Han ble raskt administre­rende direktør. I 1988 gikk Erik over til konsulents­elskapet Scandpower, et konsulents­elskap som arbeider med risikostyr­ing, helse, miljø og sikkerhet.

I begynnelse­n av 1990-tallet utvidet NLH (nå NMBU) studietilb­udet til også å omfatte sivilingen­iørutdanni­ng. En av spesialise­ringene var industriel­l økonomi. I denne utviklinge­n spilte Erik en avgjørende rolle som rådgiver og som foreleser i produksjon­steknikk.

Erik var en høyt elsket ektemann og familiefar. Hans omsorg og omtanke omfattet alle. Han var også en god bestefar.

Vi lyser fred over Erik Edsbergs minne.

Rolv Brandtzaeg Arne Hilmersen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway