Aftenposten

Justismini­ster Emilie Enger Mehl (Sp) vant «Kompani Lauritzen»

-

Emilie Enger Mehl gikk av med seieren i årets sesong av realitypro­grammet «Kompani Lauritzen». – Det var et rørende øyeblikk å komme i mål og se hele laget stå der, sier Mehl. Lørdag var hun og de andre deltagerne samlet til finalefest på Mesh i Oslo. Hun kom til finalen sammen med Marius Skjelbaek, Emilie Nereng og Rikke Isaken. I 2015 vant hun første sesong av NRKS «Anno», der deltagerne skulle leve som man gjorde i Norge i

1764. Mehl er tidenes yngste justismini­ster i Norge. (NTB)

«Med «ytringsfri­het» mener jeg simpelthen det som er i tråd med loven. Jeg er mot sensur som går langt forbi lovens grenser. Hvis folk ønsker mindre ytringsfri­het, vil de be myndighete­ne om lover som begrenser den. Derfor er det mot folkets vilje å sette grensen andre steder enn der loven setter den.»

Politisk litt til høyre nå? Musks eget politiske ståsted kan komme til å bli viktig. Nylig påpekte han at dersom Twitter skal fortjene offentlig tillit, må plattforme­n vaere politisk nøytral. Det må i praksis bety at «både det ytre høyre og ytre venstre blir like sinte», ifølge Musk.

I 2008 var han en sterk støttespil­ler for Obama, men nå hevder han på Twitter at det demokratis­ke partiet er «kapret av ekstremist­er». «Men jeg er ingen fan av ytre høyre heller. La oss få mindre hat og mer kjaerlighe­t,» fortsatte han.

Musk tvitret torsdag en tegning som antyder hva han selv har gått gjennom:

Radikal åpenhet. Elon Musk er også svaert opptatt av åpenhet. En mulighet som har vaert luftet av blant andre Twitters grunnlegge­r Jack Dorsey, er å gjøre Twitter til en åpen protokoll som andre kan bygge produkter på toppen av. En slik mer distribuer­t utgave av Twitter er ikke nødvendigv­is i tråd med hva børsens investorer ønsker seg.

Elon Musk har selv nylig fra scenen gått inn for å åpne Twitters anbefaling­salgoritme for innsyn og offentlig kritikk. Det høstet han applaus for. Denne algo

Serieskape­r: Valen Zeiner

Kathrine

Regi: Marit Moum Aune

Med: Pia Tjelta, Jakob Cedergren, Ane Skumsvoll, Sara Khorami m.fl.

 ?? Foto: Mike Blake, Reuters/ntb ?? U Elon Musk tenker. Men hvordan vil han tenke når han skal endre Twitter?
Foto: Mike Blake, Reuters/ntb U Elon Musk tenker. Men hvordan vil han tenke når han skal endre Twitter?
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway