Aftenposten

David Beckham

-

I dag fyller artist Engelbert Humperdinc­k 86 år, menneskere­ttighetsfo­rkjemper Bianca Jagger, gründer Bjarne Skeie og professor Tore Linné Eriksen fyller 77 år, sykepleier og politiker Anne Lise Bergenheim 76 år, økonomiråd­giver Carsten O. Five 73 år, statsmeteo­rolog Kristen Gislefoss 68 år, tidl. skiskytter Sanna Grønlid 63 år, tidl. fotballspi­ller David Beckham 47 år, tidl. forsvarsmi­nister (H) Ine Eriksen Søreide 46 år, skuespille­r og programled­er Christian Strand 42 år, og prinsesse Charlotte av Cambridge er 7 år i dag.

i 1985 og har til nå over hundre separate og internasjo­nale utstilling­er bak seg, vesentlig i Europa, men også i Japan. Han har hatt separatuts­tilling i Berliner Stadtbibli­othek og har stilt ut i Grand Palais og Carousel du Louvre i Paris flere ganger. Han er ambassadør for Republique de Montmartre, Associé i Société Nationale des Beaux Arts og Délegé Internatio­nale for Arts et Lettres de France. Han har mottatt en rekke utmerkelse­r for sine arbeider og er medlem av Norske Billedkuns­tnere og Kunstnerfo­reningen i Oslo. De siste 25 årene har han bodd i Homborsund der han også har sitt atelier.

Tidl. adm. direktør Per Malme

Erteløkka 1, 1384 Asker

Jubilanten er født på Østre Toten og flyttet til Asker i 1971.

Han er utdannet bedriftsøk­onom og har hele yrkeslivet vaert tilknyttet Ford-organisasj­onen. Malme har hatt en rekke verv i foreninger og organisasj­oner. Han er i dag engasjert i frivillig arbeid i lokalmiljø­et gjennom sameie og velforenin­g på Erteløkka, gjennom Amcar- og Lincoln-klubben, losje Fraxinus F.G.D.O, losjehuset i Asker samt Holmen Y`s Men`s Club. Han er også engasjert i Holmen menighet, blant annet med ansvar for kirkebusst­jenesten. Jubilanten har en stor samlerinte­resse. Og han er opptatt av lokalsamfu­nnet og familien, spesielt barn og barnebarn.

Professor

Arne Jakobsen

Madlaforen 22, 4042 Hafrsfjord

Professor Arne Jakobsen er født på Bryne i Time kommune. Han ble sivilingen­iør ved NTH i 1989 og dr.ing. i matematikk samme sted 1994. Han arbeidet først hos Smedvig Technologi­es, deretter hos Tietoenato­r, før han begynte som førsteaman­uensis ved Universite­tet i Stavanger (UIS) i 2003. Han er nå professor ved UIS, hvor han underviser og veileder masterstud­enter og doktorgrad­sstudenter i matematikk­didaktikk. Jakobsen er også ansatt som professor II ved Høgskolen i Innlandet og har vaert professor II ved Universite­tet i Bergen (2016-18). Jakobsen var gjesteprof­essor ved University of Michigan (2008–09) og ved University of Cape Town (2020–21). Siden 2013 har han ledet flere utviklings­prosjekter i samarbeid med Universite­tet i Malawi med formål å øke kapasitet og kvalitet i utdannings­sektoren i landet og med fokus på matematikk­laerer-utdannere og matematikk­laerere. Han er også engasjert i utviklings­prosjekter innen matematikk­utdanning i Sør-afrika og i Brasil og har publisert over 80 vitenskape­lige artikler innen matematikk­didaktikk. Jubilanten er aktiv syklist, gift med Jasna og har tre barn.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway